Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu’ndan devam eden yatırımlar, batı ve kuzey çevre yolları, köprülü kavşaklar ve yeni projeler hakkında bilgi alan Vali Münir Karaloğlu, şehir merkezlerinde yapılan kavşaklarda şehir entegrasyonu ve estetiğine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanı ve yatırım projeleriyle ilgili Vali Karaloğlu’na bilgiler veren Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Antalya, Burdur, Isparta illerinin tamamı ile Afyonkarahisar ve Muğla illerinin bir kısmı olmak üzere toplam 3 bin 511 kilometre sorumluluk alanlarında olduğun söyledi.
Antalya’da toplam 60 adet yatırım projesi yürüttüklerini belirten Çobanoğlu, 2016 yılında şu ana kadar 386 milyon harcama gerçekleştiğini ifade ederek, 2003’e kadar 157 kilometre olan bölünmüş yolun bugün 480 kilometreye, bitümlü sıcak karışım (Beton yol) yolun da 87 kilometreden 390 kilometreye ulaştığını anlattı.
Çobanoğlu, Akdeniz sahil yolunun Alanaya-Gazipaşa-Mersin, Antalya-Afyon yolunun Çubukbeli tüneliyle beraber Kızılkaya-Antalya ve Antalyya-Denizli yolunun ihalelerinin gerçekleştiğini ve değerlendirme süreçlerinin devam ettiğini dile getirdi.