Ardahan’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Özel Eğitim İş ve Uygulama Okulu tarafından gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına, Ardahan Valisi İbrahim Özefe ve eşi Hacer Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kurum amirleri, okul müdürleri, engelli öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.
Programda, Özel Eğitim Okulundan faydalanan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde, dans, şiir, oyun, müzik dinletisi ve tiyatro gösterisi sundular. Öğrencilerin engel tanımayan gösterileri, izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.
Burada bir konuşma yapan Vali İbrahim Özefe, “Engelli bireylerimizin topluma kazandırılması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik son yıllarda mevzuatlarımızda çok ciddi değişiklikler yapıldı. Bu anlamda ülke olarak çok güzel noktalara geldik. Devlet olarak, evde bakım hizmetleri, yaşlılarımıza verilen hizmetler gibi birçok hizmetler konusunda 14, 15 yıl önce hayal edemediğimiz noktalara gelindi. Bu okulun burada açılmış olması ve bu kadar öğretmenin hizmet veriyor olması hakikaten büyük bir nimettir. Memleketimizin hizmetler bakımından geldiği noktayı gösteren bir olgudur. Bu hizmetlerin ilimize kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada ki faaliyete gönül veren değerli öğretmen arkadaşlarımın, değerli okul müdürümüzün yaptığı iş hakikaten çok kıymetli. Öğretmenlik zaten fedakârlık gerektiren, fedakârlık olmadan yürütülemeyen bir meslek. Fakat bu okulda görev yapmak daha fazla özveri, şefkat ve fedakârlık gerektiriyor. Bu nedenle bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin arkasında duran buraya kadar gelmesini sağlayan velilerimize de ayrıca şükranlarımı ifade ediyorum. İnşallah önümüze çıkan her türlü engelleri beraberce aşacağız” diye konuştu.