Başkan Gültekin, “geçen süre içerisinde Ardeşen’in hayalinde olmayanları gerçekleştirme, kaynakları temin etmek, projeleri onaylatma ile ilgi özel bir sürecimiz oldu. Vaatlerimin yüzde 90 oranlık kısmının ihalesi yapılmış, yer teslimi yapılmış, çalışması devam eden projelerimiz var. Onların haricinde ekstra kazandırdığımız çalışmalarımız var ki bunlar vaatlerimin 3 katı kadar ekstra projelerden oluşuyor. Kendimi şanslı bir belediye başkanı olarak değerlendiriyorum. Coğrafi özellikleri ile farklı dinamikleri olan bir ilçede görev yapmak onur verici” dedi.

DOĞALGAZ GELİYOR

Ardeşen Pazar ve Çayeli ilçelerine doğalgaz getirmek için çalışmaların sürüdüğünü belirten Başkan Gültekin belediye mıcır fabrikasının olduğu yerde doğalgaz ana kumanda merkezi olacağını belirterek, Rize Çayeli Pazar ekseninde kamulaştırma çalışmalarının bittiği yerde makinalarını getirdiler. 7 aylık sürece doğalgaz ana hattı döşenecek ve buraya gelecek. İç hattı döşeyecek firma ile de görüşmeler yapılacak. 1 sene içinde ana hat ilçelere geliyor dedi.

Derin deşarj projesi hakkında bilgi veren başkan Gültekin biz kanalizasyon şebekesini deniz kenarına döken bir ilçeydik. Derin deşarj projesinin ihalesini iller bankasına yaptırdık, 17 trilyonluk bütçeli proje süreç 7 ay önce başladı. Yüzde 60 oranında tamamlandı açıklamasında bulundu.

Rize belediyesi haricinde bölgede güçlü bir itfaiye teşkilatı olmamasında hareketle, Hopa’dan Çayeli’ne kadar belediyelerin ortak olduğu itfaiye teşkilatını hayata geçirdiklerini belirten Gültekin hiç para harcamadan 6 sıfır araç alarak, gerekli ekip ve ekipmanları kurarak teşkilatı kurduk dedi.

Ardeşen sahilinde 16 dönümlük yerde tenis kortundan şenlik alanına kadar türlü aktivite alanlarının yer alacağı gençlik parkının 10 ağustosta ihalesinin yapılacağını belirten Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin merkezde 85 bin m2 parke döşedik, 30 km yakın yol genişlemesi ve yol betonlaması yaparak önemli bir hizmet yaptık.