Ardeşen'de ki Turnuva Tamamlandı Kupalar Sahiplerini Buldu

Ardeşen Belediyesi tarafından bu yıl 3.sünü düzenlenen Sokak Basketbol Turnuvası kıyasıya mücadelelere sahne olurken final karşılaşmaları canlı yayınlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın açılışını yaptığı ve Ardeşen Belediyesi tarafından bu yıl 28-29-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında düzenlenen Streetball sokak basketbol turnuvasına; Ankara, İstanbul, Samsun, Manisa, Giresun, Trabzon, İskenderun, Eskişehir, Rize ve Gürcistan’dan, 84 takım toplamda 363 sporcu katılırken organizasyonda 20 hakem ve gözetmen görev aldı.

Ardeşen Sahil parkı spor kompleksinde başlayan turnuva hava muhalefeti nedeniyle RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi kapalı spor sahasında devam eden final karşılaşmalarını Çay Tv canlı yayınlarken turnuva sonrası dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

Ödül töreninde Turnuvanın ev sahipliğini yapan Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin bir konuşma yaptı.

Gültekin Şöyle Konuştu; Ardeşen Belediyesi olarak bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Osman Aşkım BAK beyin açılışını yapıtlığı, sokak basketbol turnuvası bu akşam oynanan final karşılaşmaları ile son buldu.

Final karşılaşmaları ve ödül töreni adına yakışır mücadeleye sahne olurken; Ankara, İstanbul, Samsun, Manisa, Giresun, Trabzon, İskenderun, Eskişehir, Rize ve Gürcistan’dan, katılan 84 takım, 363 sporcu ve organizasyonda görev yapan hakemlerimize; bu heyecanı bize yaşattıklarından dolayı teşekkür ederim.

Bu muhteşem organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşarken, turnuvada emeği olan organizasyon sorumlusu Salih Navdar kardeşime, Hakemlerimize, teknik kurula, Belediyemiz çalışanlarına, Sponsor İş Adamlarımıza, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi Rektörü ve çalışanlarına, İl ve İlçe Spor Müdürlüğümüze, Emniyet teşkilatımıza, sporcu yakınlarına, Basın mensuplarımıza ve turnuvaya üç gün boyunca katılımlarıyla renk katan çok kıymetli hemşehrilerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Karşılaşmalar sonrası Kupa ve Madalya töreninde bizlere eşlik eden Rafting AS Başkanı Fikret Yardımcı’ya, İlçe Spor Müdürü Ali Osman Önçırak’a, Belediyemiz Meclis Üyemiz Mustafa Okumuş’a ve Ardeşen GSK Hentbol Hocamız Ali İhsan Tekin’e, ayrıca teşekkür eder, turnuvaya katılan tüm sporculara da yaşamları boyunca başarılar dilerim. Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Turnuva organizatörü Salih Navdar Başkan Gültekin’e katkılarından dolayı Forma ve Plaket takdim etti.

Toplanda 11000TL Para ödülü dağıtılan şampiyonada derece alan takımlar şöyle sıralandı.

Yıldız Erkekler Kategorisi;

1.There Brothers Trabzon

2.Rize merkez

3.Best of Rize

Takımların madalya, kupa ve nakit para ödüllerini, İlçe Spor Müdürü Ali Osman Önçırak ve Ardeşen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Okumuş verdi.

Bayanlar Kategorisi;

1.İke Rize

2.Gürcistan

3.Kerasus Giresun

Takımların madalya, kupa ve nakit para ödüllerini, Rafting AS Başkanı Fikret Yardımcı verdi.

Büyük Erkekler Kategorisi;

1.Minako

2.İstanbul Dallaz

3.Culips Rize

Takımların madalya, kupa ve nakit para ödüllerini, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin verdi.

Karşılaşma sonrası turnuvanın en değerli oyuncuları seçilen; Bayanlarda Eydina Topçu, Yıldız Erkeklerde Yiğit Özkan, Büyük Erkekler Miraç Aslankaya ve turnuvaya destek veren iş adamlarına törene katılan protokol tarafından plaketle ödüllendirildi.