Ardeşen Deniz Mahallesi RTÜ Turizm Fakültesi yanında bulunan Şamlıoğlu Apartmanının teras katında dün akşam 7.02.2018 Çarşamba günü akşam 18.00 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çatıda çıkan yangın rüzgarında etkisiyle bir anda tüm çatıyı kapladı. Olayı gören vatandaşlar 110 Nolu ihbar hattından itfaiyeye haber verdi.

Anımsanacağı gibi Rize’nin Ardeşen ilçesinde geçmişte birçok ev yangın çıkmış ancak yüksek katlara yetişmeyen merdiven ve söndürme hortumları nedeniyle çıkan yangınlar maalesef hep hüzünle son bulmuştu.

Ancak Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, Pazar, Tunca Arhavi ve Hopa Belediyeleri ile Rize İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa kurduğu Kaçkar İtfaiye Birliği artık bu tür yangınlarda hasar ve kaybın en aza indirilmesinde büyük rol oynayacak.

Dün akşam saatlerinde Ardeşen'de yüksek katlı apartmanın çatı katında çıkan yangında Kaçkar İtfaiye Birliği, Polis ve 112 acil müdahale ekipleri olay yerinde güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra yangına müdahale başladı.

Yerden yaklaşık 18-20 m yüksekte olan çatı katına müdahale etmek için hem dikkatli olmak hem de çıkan yangını acilen kontrol altına almak gerekiyordu. Kaçkar İtfaiye Birliğine alınan 42m lik merdivene sahip yeni araçlar devreye girdi ve istenilen yüksekliğe güvenle yükselen itfaiye erleri çıkan yangına hızlı bir şekilde güvenle müdahale edip söndürdüler.

Olayda can kaybı ve yaralanmanın olmadığı bildirilirken, maddi hasar oluşan çatı katında çıkan yangınla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.