Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerince Rize’nin Ardeşen İlçesinde yapılan inceleme olumlu sonuç verdi.

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’i makamında ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın Müşaviri Turan Özyanık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Koordinasyon Daire Başkanı Özkan Ökten, Suat Barlasdemiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Trabzon Bölge Müdürü ihsan Gümrükçü, ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Mustafa Bahar burada yapılacak olan tesisin ve konuşlanacak olan ekibin bilgilerini aktardıktan sonra, Başkan Gültekin ve Bakanlık heyeti Ardeşen Liman İçinde fizibilite çalışması yürüterek bir rapor hazırladı.

Yapılan ölçümler sonrasında olumlu şekilde yanıt bulan rapor sonrası; Ardeşen Limanında kurulması planlanan kıyı emniyet birimi için ilk etapta iki kıyı emniyet botu ve sonrasında her türlü olumsuz havada kurtarma faaliyet sürdürerek kurtarma, söndürme, arama ve kurtarma görevlerini üstlenecek tam teşekküllü ekipler bu tesiste konuşlandırılacak.

Hopa Trabzon arasında hizmet verecek olan kıyı emniyet birimi yeri geldiğinde emniyet ve kolluk kuvvetlerine, su altı ve su üstü arama kurtarmalar içinde hazır bulunacak.

Konu ile ilgili Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin Şunları söyledi. “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın Müşaviri Turan Özyanık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Koordinasyon Daire Başkanım Özkan Ökten, Suat Barlasdemir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Trabzon Bölge Müdürüm ihsan Gümrükçü, ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürüm Mustafa Bahar’dan oluşan ekiple birlikte Ardeşen Limanında kurulması planlanan kıyı emniyet birimi için ilk incelememizi tamamladık.

Önümüzdeki günlerde fizibilitesi tamamlanan liman içi bölgesinde kurulacak olan hizmet binasıyla birlikte iki kıyı emniyet botu ve sonrasında her türlü olumsuz havada kurtarma faaliyeti yürütebilecek su altı ve su üstü müdahale timleriyle bölgeye hizmet vermeye başlanacak. İlçemize ve bölgemize şimdiden hayırlı olsun.” Diye konuştu.