Sertifika töreninde açılış konuşması yapan ATSO Başkanı İsmail Kuyumcu, kursu başarıyla bitirenleri tebrik ettikten sonra, 30 kursiyerin eğitim masraflarını karşılayan AYDER SU yön kur baş Cemil AKBENİZ’e, yine 30 kursiyerin eğitim masraflarını karşılayan TEKTAŞ AVM yön kur başk Ali TEKTAŞ’a , son 30 kursiyer eğitim masrafını üstlenen eğitmen Bora ÇOLAK’a ve emeği geçenlere de teşekkür ettiği bir konuşma gerçekleştirdi. 



Kuyumcu, 2018 Yılı İçerisinde 5 farklı  programla toplamda 150 girişimci adayının sertifika almaya hak kazandığını anımsatarak, "Amacımız Ardeşen'de meslek çeşitliliğimiz her geçen gün artması. Bunun için girişimci adaylarımıza elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyor ve tavsiyelerimizi kendileri ile paylaşıyoruz. Kendilerinin mutlaka hedef koymasını, meslek seçimi yaparken iç seslerine kulak vermesini istiyoruz. Kalbinize dokunan, güçlü yönlerinizi ortaya çıkarabileceğiniz, kendinizi mutlu hissedeceğiniz meslek seçerseniz başarı zaten sizinle olur." ifadelerini kullandı.



Kursiyerlerin çok önemli bilgiler aldığını belirten Kuyumcu, "Başta ilçemiz olmak üzere civar il ve ilçelerden de gelen katılımcıların işyeri açarak ülke, bölge ve ilçe ekonomisine katkıda bulunduklarını gözlemliyoruz. Girişimciliğin özendirilmesinin son derece önemlidir. Bugün burada sertifika alan 150 kursiyerimizin iş yeri açarak kendileri ile beraber birer kişi çalıştırmaları durumunda 300 kişiye istihdam oluşacaktır." dedi.


Başkan Kuyumcu'nun konuşmasının ardından KOSGEB Rize İl Müdürü Celil Kürşat Dereci, Ardeşen TSO  Meclis Başkanı Cemal Cahit Akbeniz, Ardeşen TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Tektaş, KOSGEP Eğitmeni Bora Çolak kursiyerlere başarı dileklerini ilettikleri birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirildi.