1-7 Ekim 2018 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Rize’nin Ardeşen İlçesinde Belediye Başkanı Hakan Gültekin tarafından İlçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevliler Haftasının teması “Camiler ve Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler” olarak belirlendi. Bu anlamda yurt genelinde 81 il ve ilçelerde çeşitli etkinliklerle kutlanan hafta Rize’nin Ardeşen İlçesinde de İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin’in ev sahipliğinde bir program düzenlendi.

Ardeşen Belediye Sahil Çay Bahçesinde düzenlenen etkinliğe Ardeşen İlçe Müftüsü Mustafa Koç, Pazar İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Hemşin İlçe Müftüsü Ümmet Durmuş, Ardeşen’li emekli din görevlileri Hakkı Yıldırtan, Hakkı Dereci, Yunus Kanoğlu, İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlileri, vaizler, müezzinler, Kur’an Kurs Öğretmenleri ve müftülük personeli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin gün ile ilgili şunları kaydetti; “Camiyi hayatının merkezine alan cemaat ve dinini daha iyi yaşayabilen bir toplum için çabalayan din görevlilerimizle, Camiler ve Din Görevlileri haftası kapsamında bir araya geldik. Bu manada düzenlediğimiz programımıza iştirak eden Ardeşen İlçe Müftümüz Mustafa KOÇ, Pazar ilçe müftümüz Şükür KÜÇÜK, Hemşin İlçe Müftüm Ümmet DURMUŞ ve yıllarını güzel dinimiz İslam’ı anlatmak ve yaymak için harcayan emekli din görevlilerimizden Hamit YILDIRTAN, Hakkı DERECİ ve Yunus KANOĞLU hocamız başta olmakla birlikte, Müftülüğümüzde görev yapan İmam, Vaiz, Müezzin, Kuran Kurs Öğretmenlerimiz, Müftülük personelimiz ve emekli din görevlilerimize teşekkür ederken; Bu yıl “Camiler ve Din Hizmetlerine Adanmış Ömürler” teması ile icra edeceğimiz Camiler ve Din Görevlileri haftasını da ayrıca tebrik eder, nice hayırlı hizmetlerde de kendilerine başarılar dilerim.” Dedi.

Programda ayrıca Başkan Gültekin tarafından tüm katılımcılara günün anlam ve önemine binaen hediye paketi verildi.