RİZE'nin Ardeşen İlçesi Tunca Beldesi'nde dün gerçekleştirilen Redbul Formulaz tahta araba yarışlarının şampiyonu 22 yaşındaki Serhat Kurkut oldu. Ankara'da vatani görevini yaptığı askeri birlikten izin alarak geldiği memleketinde bir gecede yaptığı tahta araba ile Formulaz yarışını kazanan Kurkut, 1 tam 5 çeyrek altın ödülü evlenmeyi düşündüğü kıza hediye edecek.

Redbull Formulaz tahta araba yarışlarını 65 kişi arasında kazanan Serhat Kurkutyaşadıklarını anlattı. Ankara'da vatani görevini yaptığı Jandarma Genel Komutanlığı'ndan izin alarak geldiği memleketi Rize'de tahta arabayı bir gecede hazırladığını anlatan Serhat Kurkut, şampiyonluğu kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Yarış günü sabah erken saatlerde parkurda deneme sürüşü yaptığını belirten Kurkut, "Finale gelene kadar gruplarda 3 kez yarıştım. İki kez kaza yaptım, birinde kolumdan yaralandım. Ama yarışı bırakmadım ve şampiyon oldum. Şampiyon olmak süper bir duygu. Anlatılmaz, yaşanır" dedi.

YÜZ ÜSTÜ YERE ÇAKILDIĞI KAZAYI ANLATTI
Tahta araba ile 80 kilometre hıza ulaştığı final yarışında geçirdiği kazayı anlatan Serhat Kurkut, "Arabanın freni yok. Ayak freni yapıyordum. Ayaklarım sürtünmeden dolayı çok ısındı. Rampadan atlayınca ayaklarımı çektim. Araç durmadı, tekeri çıkınca da kaza yaptım. Ama sevinçten olacak hiç acı duymadım" dedi.
60 gün sonra terhis olacağını ifade eden Serhat Kurkut, askerden geldikten sonra evlilik planı olduğunu belirterek, yarışta kazandığı şampiyonluk ödülü 1 tam ve 5 çeyrek altını evlenmeyi düşündüğü kıza hediye edeceğini söyledi.

FORMULAZ
Tunca Beldesi'nde yıllardır yaşatılan gelenek olan tahta araba yarışları 8 yıl önce "Formula giderse Formulaz gelir" sloganıyla yarışa dönüştü. 'Formulaz' adı verilen yarışlara gençler ve 40 yaş üstü kategorilerinde, sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç tahta arabalar katılıyor. Araçlarda maksimum uzunluk 1.70 metre, genişlik ise 70 santimetre olarak sınırlı tutuluyor. Eğimli yolda yarışmacıların uçuruma düşmemesi için yol boyunca kenarlara saman balyaları yerleştiriliyor, lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar kask, kolluk ve dizlik takıyor. Yol boyunca ise 'Dikkat tahta araba çıkabilir', 'Uçuruma düşmek yasaktır', 'Sollama yapmak yasaktır' ve 'En keskin viraj 53 metre geride kaldı' yazılı ilginç tabelalar yerleştiriliyor. 1.6 kilometrelik eğimli pistte kıyasıya yarışan yarışmacılar kimizaman kazalar yaşıyor.