Türkiye genelinde hâlihazırda faaliyetlerini yürüten 36 gençlik kampında 120 bir genç sporcu yaz ve kış olmak üzere çeşitli faaliyetler yürütmekte. Bu anlamda Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Rize’de yapılmasını arzu ettiği Gençlik Kampı için bölgeye heyet yolladı.

Geçtiğimiz günlerde Rize ve ilçelerinde birtakım incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Oman Aşkın Bak, ilçelerde yaptığı incelemeler sonucunda yurt genelinde faaliyetlerini yürüten gençlik kamplarından birinin de Rize’de olmasını arzu ettiğini dile getirerek ivedilikle çalışmaların başlamasını istemişti.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümü Emre Topoğlu ve beraberinde bir heyet Rize ve ilçelerinde bir dizi gezi ve incelemelerini tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Heyetin yaptığı analizler doğrultusunda Rize’de belirlenen en uygun yerde 37. Gençlik kampının projesinin uygulamasına başlanacak.

Başkan Gültekin çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı; “Gençlik ve Spor yatırımları için saha çalışmalarımız sürmekte. Yurt genelinde faaliyetlerini yürüten Gençlik Kamplarından birinin de Rize’de olmasını arzu eden Gençlik ve Spor Bakanımız hemşehrimiz Osman Aşkın BAK Beyin talimatlarıyla sahada yapılacak olan işlerle ilgili Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Emre Topoğlu ve beraberindeki heyetle bir dizi incelemelerde bulunduk.” Diye konuştu.