Ardeşen Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve yıl boyunca usta öğreticilerin eğitimiyle el emeği göz nuru ürünler hazırlayan kursiyerlerin günüydü bugün.

Hazırladıkları ürünlerin sergilendiği törende en büyük heyecanı onlar yaşıyordu. Bu kapsamda serginin açılışı bugün yapıldı.

Ardeşen Belediyesi çok amaçlı salonda düzenlenen törene Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Bülent Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Siyasi Parti Başkanları, daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, oda başkanları, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Ardeşen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ertan Berberoğlu yaptı. Günümüzde yetişkin eğitimi denildiğinde ilk akla gelen eğitim kurumlarının Halk Eğitim Merkezi olduğunu belirterek konuşmasın başlayan Berberoğlu “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’müz vatandaşlarımızın boş zamanlarını değerlendirmek, bireylerin kendilerine özgüvenlerini ve gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla, sosyal kültürel kurslar, mesleki teknik kurslar ve okuma yazma bilmeyenlere yönelik okuma yazma kursları açmaktadır. Ardeşen Halk Eğitim Merkezi olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında sergisine bu vesileyle onlarca ürün teşri için hazırlandı emeği geçenlere teşekkür ederin. Dedi.

Berberoğlu’nun konuşmasının ardından Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz; İl ve ilçelerdeki yayın eğitim kurumlarımızda yapılan çalışmalar her yıl olduğu gibi bugün burada yaptığımız açılışta olduğu gibi sergilemekte. Yıl boyunca onlarca açılan kursta binlerce kursiyerimiz, usta öğreticilerimiz eşliğinde el emeği göz nuru işler yapmakta. Yapılan bu özverili çakılmalardan dolayı gerek idarecilerimizi gerek usta öğreticilerimizi ve kursiyerlerimizi bir kez daha kutlarım. İfadelerini kullandı.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gültekin, konuşmasında “Bugüne kadar kursiyerler yıl boyunca yaptıklarını sergilemek hem de diploma almak adına önemli bir heyecanı yaşıyorlar. Tabii ki usta öğreticilerimizin de ayrı bir heyecanı var. Bizler de bunlara şahitlik ediyoruz. Ardeşen Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan kursiyerlerimizi canı gönülden kutlarım. Bu kursiyerlere mekânlar yetmiyor. Kursiyerlerimiz birçok mekânda eğitimlerini görüyorlar. Yeni bir Halk Eğitim Merkezi binası noktasında biz bir hedef koyduk. Ardeşen Halk Eğitim Merkezi’mize yeni bir bina nasıl yapabiliriz diye. Arsa temini nasıl yapabiliriz diye konuştuk. İnşallah bunla ilgili bu yıl yoğun bir şekilde çalışacağız. İfadelerini kullandı.

Gültekin’in konuşmasının ardından Kaymakam Emrah Yılmaz konuştu. Yılmaz; konuşmasında Ardeşen Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yöre insanının kültürümüzü ve yaşantımızı anlatan el emeği göz nuru eserlerin sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ardeşen Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan yılsonu sergisinin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası sergi gezildi.