Mihmandarlığını Almanya’da gazetecilik yapan Tülay Demircan Koyuncu’nun yaptığı projede Siverek’li başarılı ve kimsesiz öğrencilerin Üniversite sınavı öncesi moral motivasyonlarının arttırılması ve bu öğrencilere yardım eli uzatılması noktasında yapılan çalışmaya Ardeşen Belediyesi el uzatarak bu güzel organizasyonu sırtlandı.

Proje kapsamına 14 kız 3 erkek öğrenci ve 6 öğretmenin bulunduğu kafile 5 gün boyunca bölgede misafir edilerek, Ayder, Trabzon Uzun Göl, Rize Kalesi, Rize Valilik, Rize Belediyesi, Ardeşen Kaymakamlığı, Ardeşen Belediyesi ve bölgenin tarihi yerleri gezildi.

Başkan Gültekin Siverek projesi için şunları söyledi; “Daha önce Urfa Siverek’ten dışarıya adımını hiç atmamış ve geleceğe umutla bakan başarılı öğrencimizi ve beraberindeki heyeti ilçemizde ağırladık. Düzenlediğimiz etkinlik kapsamında, Siverek’ten gelen misafirlerimize 5 gün boyunca, Doğu Karadeniz’in örf ve adetlerini, yöresel yemeklerini ve güzel doğasını, her daim güler yüzlü Karadeniz İnsanının misafir perverliğiyle göstermeye çalıştık. Başarılı ve özellikle gönül bağı noktasında sevgiye muhtaç olan bu öğrencilerimizle bizleri bir araya getiren Projenin mihmandarlığını yapan, Tülay DEMİRCAN KOYUNCU hanımefendiye teşekkür ederim.” Diye konuştu.