Ardeşen Belediyesi Bünyesinde hizmet veren Spor Kulübü açtığı Rafting, Tekvando, Kick Boks, Voleybol, kano, halk oyunları, Yüzme ve Bisiklet ’in ardından simdi de Basketbolu ekledi.

220 sporcu ile faaliyetlerini yürüten Belediye spor kulübü yeni eklenen Basketbol branşı ile sporcu ve başarı çıtasını daha yükseğe çıkarmak için çalışacak.

Ulusal ve Uluslararası Rafting şampiyonası, Ulusal Bisiklet Yarışması, Uluslar arası 3x3 Bisiklet Yarışması, Uluslar arası Off Road Yarışması, Ulusal Kano Yarışması ve Ulusal Tekvando Şampiyonlarına ev sahipliği yapan ilçe Rize’de yapılan Halk Oyunları yarışmasında 2017 yılı 3’cülüğü, Ulusal Tekvando Şampiyonalarında Türkiye genelinde önemli dereceler, Dünya Kick Box şampiyonasında dünya 3’cülüğü, 2017 Rafting Avrupa 1’ciliği, 2017 Rafting Dünya 1’ciliği elde eden Ardeşen Belediyesi bu başarılarını şimdi de Basketbolda taçlandırmaya hazırlanıyor.

Ardeşen Belediyesi elde ettiği başarılı sonuçlar neticesinde ilçeye gerekli gençlik spor merkezi içinde Bakanlıktan söz alan ilçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin arsası hazır olan Ardeşen Gençlik Merkezi için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Basketbol branşını bünyesine ekleyen Ardeşen Belediyesi bu branşla ilgili yeni hoca, alt yapı ve sporcu kayıtları için düğmeye bastı.

İlk etapta sporcu başvurularını alacak olan Basketbol Kulübü sporcu lisansı için başvuruların Ardeşen Belediyesi Beyaz Masa birimine yapılması için duyuruya çıktı.

Bilbort, afiş, ilan ve ilan aracılığıyla kayıt yaptırmak isteyen Basketbol sporcularını veya bu spora ilgi duyanları, kulüp bünyesinde toplayarak eğitim ve antrenmanlara başlayacak.

Üç yılıdır Ardşen’de yapılan Ulusal ve Uluslararası organizasyonun başını çeken Salih Navdar, Basketbol İl Temsilcisi Sabri Terzi ve 3. Kademe Basketbol Antrenörü Halil Altunkaş, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’e Basket bol Branşının Belediye Spor Kulübü bünyesinde açılması hasebiyle kendisini makamında ziyaret ederek teknik bir toplantı yaparak, başvuru, teknik konular ve oluşumla ilgili süreci konuştular.

Başvuru yapacakların dikkatine:

2007-2008-2009-2010-2011 doğumlu erkek sporcularımızı ücretsiz olarak kulübümüze kayıtları yapabilirsiniz.

Başvuru Tarihi: 3 Ocak 2018 tarihinden itibaren yıl sonuna kadar (ne kadar erken kayıt o kadar yararlı)
Toplantı tarihi Tarihi: 20 Ocak 2018 (sporcular ve velileri ile birlikte belediyemizin toplantı salonunda saat 15:00)
Başvuru yeri: Ardeşen Belediyesi Beyaz Masa Birimi
Başvuru evrakı Beyaz Masa Biriminden alınacak
Sporcuların Lisansları Ocak ayı sonunda çıkarılacaktır.

Basketbol koçu;

Halil Altuntaş:

Antrenörümüz Halil Altuntaş kimdir;

1985 Rize Doğumlu Evli ve bir çocuk babasıdır. 3. Kademe antrenörümüz 10 yılı aşkın kariyeri süresince milli takıma sporcu yetiştirmiş sırasıyla yıldız ve gençlerde Karadeniz şampiyonluğu, Türkiye şampiyonluğu, gibi büyük başarılar kazanmış Sporcu ahlakı, karakteri ile örnek bir antrenördür.