Ardeşen Belediyesi’nin yaz etkinliği kapsamında düzenleyeceği ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan turnuva uluslararası boyut kazanmasıyla ilk olma özelliği ’de taşıyor. Gürcistan, Azerbaycan ve Ukrayna’ dan bay ve bayan takımların katılacağı turnuva çok konuşulacağa benziyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ardeşen Streetball Kulubü Kurucusu ve Organizatörü Salih Navdar; Ardeşen’ de basketbol kültürünü benimseterek bu kulvarda oluşacak altyapı sayesinde önce amatör ve sonrasında profesyonel bir şekilde yükselerek, ilçeyi ve bölgeyi tıpkı; Hentbol takımımız Ardeşen GSK gibi süper ligte takım veya takımlarla güzel Rize’mizi temsil etmek olduğunu vurgulayarak, bu hedefler doğrultusunda desteklerini her daim hissettikleri başta Ardeşen Belediye Başkanı Sayın Hakan Gültekin’ ne, Ardeşen Streetball Kulübü üyeleri ve Basketbol sevdalısı gençlere teşekkürlerini iletti.

Ardeşen Belediye Başkanımız; gençlerle yakından ilgilendiği sporu ve sporcuyu seven kişiliği ile Ardeşen ve bölgenin sevgisini kazandığını belirten Navdar katılım şartlarını şu şekilde sıraladı.

1)Sokak Basketbolu tek pota oynanır ve her takımın 3 asıl 1 yedek oyuncusu bulunmaktadır.

2)Maç süresi 10 dakika olup, 15 puan yakalayana takım 10 dakikayı beklemeden maçın kazananı olur.

3)Üçlük sayısı 2 puan, diğer atışlar 1 puan olarak kaydedilir.

4)Başvuru için; Belediyemizin resmi sayfası olan Beyaz masa (ardesen.bel.tr) üzerinden talep ekle sekmesine tıklayarak 2017 Streetbal Başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

5)1 Temmuz da başlayan kayıtlar 25 Temmuz günü son bulacağını ifade eden Navdar, Katılımcıların başvurularını bir an önce yapmalarını istedi.

6)11 bin lira büyük ödüllü turnuva 3 farklı kategoride oynanacak.

7)Yıldız erkekler 2001 doğumlu ve sonrası, Büyük Erkekler 2000 doğumlu ve öncesi olarak sınırlandırılırken bayanlar kategorisinde yaş sınırlaması yok.

8)Her katılımcıya forma üstü ve katılım belgesi verileceği turnuvada, ayrıca fırtına vadisi gezisi ve rafting faaliyeti yapılacak.

9)Bölgemizin güzellikleri Fırtına vadisinin eşsiz güzelliğini yerli ve yabancı katılımcılara tanıtılacak.

10)Turnuva tarihi 28-29-30 Temmuz 2017 günü Ardeşen Belediyesi Sahil Parkında saat 14:30 da başlayacak.