Kampanyaya katılan başta ilçedeki tüm okullar olmak üzere kurum ve kuruluşlar ve vatandaşlar kampanyanın amacına ulaşması için adeta seferber oldular. 2000’i aşkın mektup Öğrenciler tarafından belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu’na teslim edilirken ilçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin yanı sıra Okul Müdürleri Öğretmenler ve öğrenciler temsilen hazır bulundu. Mektuplar teslim alınarak Hatay’a Mehmetçiklerimize posta yoluyla gönderildi. 


Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de gerçekleştirmiş olduğu Zeytin Dalı harekâtı kapsamındaki sınır ötesi operasyonunda görev alan Mehmetçiklerimize yönelik moral ve motivasyonu üst seviyede tutmak için vatandaşların büyük hassasiyet gösterdiği bu operasyonda onlara bir nebze olsun destek, moral için yapılan bu mektup kampanyasına özellikle ilçedeki okulların önemli katkısı olmuştur. Okul öncesi sınıflarından ortaöğretim son sınıfına kadar tüm öğrencilerin duygu yüklü ve kahramanlık sözlerini içeren mektuplar Mehmetçiklere gitmek üzere tüm okul müdürleri öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Arhavi Belediyesine teslim edildi. Teslim edilen Mektuplar Hatay’a gitmek üzere postaya verildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, “Arhavi olarak vatanına, devletine ve askerine sahip çıkan önemli bir kampanyayı amacına ulaştırmış bulunmaktayız. Bunda emeği geçen tüm Arhavililere şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Özellikle okullarımızın bu kampanyaya vermiş olduğu desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 


Kampanyaya ilçemiz okulları; Gaye Çarmıklı Anaokulu, Fatih Sultan Mehmet İlk/Ortaokulu, Mehmet Nazif Günal İlkokulu, Hacılar İlk/Ortaokulu, Cumhuriyet ilk/Ortaokulu, Kavak Nuri Özaltın ilk/ Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi, Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi, Arhavi Anadolu Lisesi, Orhan Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Nurettin Çarmıklı Ortaokulu/Anadolu İmam Hatip Lisesi‘nin tüm öğrenci, öğretmen ve idarecileri katıldı.