Artvin’in Arhavi ilçesinde, 30 kişinin yaşadığı beş haneli yerleşim yerinin, 30 metre mesafede yapılan HES çalışması dolayısıyla çökme riski altında olduğu ileri sürüldü.

Vatandaşlar, duvarlarında oluşan çatlakların, evlerinin yakınlarındaki lHES inşaatı nedeniyle meydana geldiğini iddia ettiler.

Bölgede evi bulunan Yaşar Abay, kazılan dev çukurun sürekli su dolduğunu, zeminin çakıl zemin oluşundan dolayı havuzda toplanan suyun evlerinin zemin katından çıktığını belirterek, “Evlerimizin kolonları ve duvarları çatladı. Duvarlarda sıvalar bile dökülmeye başladı. Evlerimiz yıkılma tehdidi altında. İlgili tüm kurumlara şikayette bulunduk. Mühendisler gelip evimizde incelemede bulundular ama hiçbir şey değişmedi. Yanı başımızda çalışma aynı hızı ile devam ediyor. Evlerimize girmeye korkuyoruz" dedi.

Safiye Abay isimli 75 yaşındaki hane sakini ise “Geçtiğimiz günlerde evde otururken dışarıda çalışma yapılıyordu. Sert bir sarsıntı oldu. Ev başımıza yıkılacak sandık. Ben hastayım. Şok geçirdim. Kendimi dışarı güçlük attım” diye konuştu.

Arhavi kaymakamlığı, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.