Artvin Defterdarlığı çalışanlarından F.O. psikolojik tacize (mobbing) uğradığı iddiasıyla kurum amiri hakkında bakanlığa ve Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. F.O. bakanlığa yazdığı dilekçede kanunda belirtilen memur disiplin cezalarından herhangi birisini almadığı halde, başka bir yerde görev yapmaya zorlanarak kendisine ceza verilmeye çalışıldığını savundu. Savcılığın konu hakkında çalışma başlattığı belirtilirken, Defterdar Zeki Aydoğan, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

 

Bir dilekçe ile şikayetlerini gerekli kurumlara bildiren F.O. halen mobbing uygulanmaya devam ettiğini bildirdiği dilekçesinde “Hastaneye gittiğim bir gün vergi dairesi müdürlüğünde çalışmakta olan mesai arkadaşım, beni cep telefonumdan arayarak Defterdar Bey'in hastaneye giriş yaptığıma dair belgeyi hemen daireye getirmemi istediğini söyledi. Ben de yazım ekinde sunduğum faks çıktısı ile hastaneye giriş yaptığım barkodu vergi dairesi müdürlüğüne faksladım. Ben bu kurumda çalışmaya başladığımdan beri ilk defa birinden böyle bir şey istendiğini gördüm. Üstelik isteyen kişi birim amirim (vergi dairesi müdürü) de değil. Bu ve buna benzer kanıtlayamayacağım bu yüzden de dilekçemde yer vermediğim bir sürü üzücü aşağılayıcı olay yaşadım. Son olarak Açık öğretim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği bölümünü okuduğum sıralarda (şu an mezunum ) 2013-2014 eğitim öğretim yılında yaptığım stajla ilgili olarak sürekli staj yaptığım okula ( Artvin Zübeyde Hanım Anaokulu) staj yapıp yapmadığım, yaptıysam hangi tarihlerde ve hangi saatler arasında yaptığım resmi yazıyla sorulmaktadır." ifadelerine yer verdi.

 

Dilekçesinde “Artık bu psikolojik tacizi kaldıracak ruh yapım kalmadı” diyen F.O., "Fenalaşarak hastaneye kaldırıldım. İlgili acile giriş kaydım ve teşhisim ektedir. Bu olaya Vergi Dairesi personeli bizzat şahittir. Ayrıca ilgili durumla ilgili olarak psikiyatri servisinden muayene olmak için sıra almak zorunda kaldım." açıklamasında bulundu.

 

Dilekçesinin sonunda mobbing ile ilgili kanuna atıfta bulunan F.O. şunları kaydetti: "Mobbing uygulayan amir aynı zamanda 657 sayılı DMK'nın 10/2-3. maddesindeki maiyetindeki memurlara eşit davranma yükümlülüğünü de bu fiilleriyle yerine getirmemiştir. Makamınızdan tarafıma yapılan mobbingin 2011/ 2 Başbakanlık genelgesinin 1 . maddesi uyarınca önlenmesi ve durdurulmasını, mobbing uygulayan kurum amirim (Defterdar) hakkında yaptıkları eylemleri ile ilgili olarak görev ve yetkilerini kötüye kullanmak ve tarafıma mobbing uygulamak hakkında (657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/A-e, 125/C-1, 125/D-d ve diğer maddeleri )idari soruşturma açılmasını ve ilgili insan hakları ihlaliyle ilgili olarak gerekli makamların harekete geçirilmesini talep ediyorum."

 

Personelin baskı nedeniyle rahatsızlandığı ve memleketine gittiği ve hastanede tedavi gördüğü belirtilirken, savcılığın konu hakkında çalışma başlattığı bildirildi. 

CİHAN
Haberler.Com