Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Macahel (Camili), yoğun kar yağışı sonrası çığ tehlikesi nedeniyle 6 köyde ulaşım sağlanamazken, Camili bölgesinde yaşayan ve bir süredir erzaksız kalan vatandaşlara iş makineleri sayesinde erzak ulaştırıldı. 



Kış aylarında genellikle Borçka-Camili yolunun büyük bir bölümünde dört metreyi geçen kar nedeniyle köyde çok sayıda vatandaş mahsur kalıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşanan kar esareti yine vatandaşı erzaksız bıraktı. Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede iş makineleriyle kar temizleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yağan karla birlikte inen çığ nedeniyle 6 köyde zaman zaman vatandaşlar mahsur kalıyor. Kar yağışının sona ermesinin ardından yetkililer harekete geçerek köy yolunu açtı.

Kar altında kalan milyonlarca arı kurtarıldı
Yapılan bu çalışma sadece vatandaşların hayatlarını kurtarma amaçlı olmadı. Bölgede kar altında kalan kovanların bulundukları mahalle ve köylere de ulaşan ekipler buradaki arıların da imdadına yetişti. Kar altında kalan arıların bulunduğu kovanların üzerleri açılarak donmak üzere olan arılar da kurtarılmış oldu.