9 Mayıs Cumartesi günü arkadaşı Fatih Doğan ile Çoruh Nehri´ni seyrederken kayarak suya düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan Yusuf Karataş´ın (36) bulunması için Artvin ve Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), polis ve jandarmadan oluşan 30 kişilik ekip, çalışmalarını tam 12 gündür aralıksız bir şekilde sürdürüyordu.

Artvin ve Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), polis ve jandarmadan oluşan 30 kişilik ekip ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı 15 kişilik jandarma su altı timi ile yürütülen çalışmalar sonrasında Merkez köprübaşı mevkiisinde kayarak suya düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan Yusuf Karataş'ın (36) cesedine 12 gün sonra ulaşıldı.

Aramalar neticesinde kaybolan işçinin cesedi düştüğü yerden yaklaşık 1 km uzaklıkta nehrin içinde 7 metre derinlikte bulundu.

Vali Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik ile İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş´la birlikte olay yerine gelerek cesedin sudan çıkarılması çalışmalarını yerinde takip etti.

Suyun dibinden JÖAK dalgıçları tarafından alınan işçinin cesedi ceset torbasına konularak bot yardımıyla karaya getirildi.

Çalışmaları takip eden işçinin ağabeyi İsmail Karataş, gözyaşları arasında karaya çıkartılan cesedi teşhis etti. Ağabey Karataş, olay yerinde bulunan Vali Cirit ile JÖAK ekiplerine sarılarak kardeşinin bulunmasında gösterdikleri duyarlılıktan ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Vali Cirit ise İsmail Karataş’a olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “başsağlığı” dileklerinde bulundu.

Öte yandan Vali Cirit, işçinin kaybolduğu günden beri tam 12 gündür arama çalışmalarını olumsuz hava şartlarına rağmen sürdüren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve JÖAK ekiplerine teşekkür etti.