Artvin’de 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı’ndaki Atabarı Kayak Merkezi, hafta sonu elektrikleri olmayınca kış sezonunu buruk açtı. Teleskinin ve hemen yanında bulunan teleferiğin elektrik olmaması nedeniyle çalışmaması sonucu kayak yapmak için Atabarı Kayak Merkezi'ne gelenler kızak yapmakla yetindi. 


Geçtiğimiz hafta sonuna doğru yağan kar ile birlikte Atabarı Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının yeterli olması ve pistin hazırlanmasına rağmen elektrik kesintisi tesise gelen kayak severleri üzdü. Cuma gününden başlayıp Pazar günü akşamına kadar devam eden elektrik kesintisi nedeniyle tesise gelenler kayak yapamazken, kızak yapmakla yetindiler. 
Sadece Artvin’den değil il dışından da kayak meraklılarını ağırlayan ve Artvin’den sadece 17 kilometre uzaklıkta bulunan Atabarı Kayak Merkezi, hafta sonunu elektrik sorunu nedeniyle kayak yapanları pistin dibinden yukarıya çıkartan teleskinin ve hemen yanında bulunan teleferiğin çalışmaması nedeniyle kayak yapmak için gelenleri hüsrana uğrattı. Hafta sonunu boş geçiren kayak merkezinde kayak yapmak mümkün olmayınca kayak takımları yerini kızaklara bıraktı. Kayak yapmak için gelen vatandaşlar elektrik kesintisinin yaşattığı mağduriyetten dolayı kayak yapmak yerine kızakla veya şambrelle kaymak zorunda kaldı.



“Pist hazır ama elektrik yok”
Zirveye çıkarak fotoğraf çekmek isteyen fakat elektrik sorunu olduğu için çalışmayan teleferikleri kullanamadıklarından zirveye çıkamadıklarını dile getiren amatör fotoğrafçı Temel Okur yetkilere duyarlı olmaları noktasında çağrıda bulundu. Okur “Fotoğrafçılık kursu olarak arkadaşlarla hem eğlenmek hem de fotoğraf çekebilmek için buraya geldik. Alan çalışması yapacaktık normal şartlarda. Kayak merkezi çok güzel bir tesis. Amacımız zirveye çıkmaktı fakat elektrikler olmadığı için çıkamadık. Yetkilerle görüştük onlarda 3 gündür elektriğin olmadığını dile getirdi. Elektrik olmadan bu tesis hiç bir şey. Pist var her şey hazır ama elektrikler yok. İnşallah yetkililer biraz daha hassas davranırlar. Çünkü insanlar kayak yapabilmek için uzak mesafeden buraya kadar geliyorlar. Böyle güzellikleri görmek, değerlendirmek için geliyorlar ama bizim gibi burada böyle kalıyorlar. Bizde o yüzden yetkililerden biraz daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi.
Kayak tesislerinin elektrik sorunu nedeniyle zirveye çıkamadıklarını bunun yerine kızaklarla olduklarını yerde eğlenmek zorunda kaldıklarını dile getiren Okur “Zirveye çıkamayınca ne yapalım biz de kızakla kayalım eğlenelim dedik. Biz de mecburiyetten arkadaşlarla beraber kızaklarla olduğumuz yerde eğlendik. Birkaç fotoğraf çektik ama inşallah bir dahaki sefere elektrik sorunu olmaz zirveye de çıkmak nasip olur” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Çoruh EDAŞ yetkilileri, kesinti ile ilgili yaptıkları açıklamada, kış şartlarından ötürü kesilen elektriklerin dün akşam saatlerinde tesise verildiğini ifade etti.