Vali Doğanay başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen KÖYDES Projesi Tahsisat Komisyonu 2017 Yılı Toplantısı'na Vali Yardımcısı Önder Coşğun, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, kaymakamlar, Özel İdaresi Genel Sekreterliği birim müdürleri ve teknik personel katıldı.
Vali Doğanay, burada yaptığı konuşmada, kırsal altyapı yatırım ve hizmet ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 2005 yılında uygulamaya alınan KÖYDES projesi kapsamında, 2005-2016 döneminde Artvin'e tahsis edilen 225 milyon 308 bin liralık ödenekle köy yolları, içme suyu ve diğer altyapı hizmetleri olmak üzere toplam 2 bin 437 projenin uygulamaya alınarak başarıyla tamamlandığını söyledi.
KÖYDES projesinin köylere hayat verdiğini ve köylülerin yaşam standartlarını yükselttiğini ifade eden Doğanay, "İl Özel İdaresi ve KÖYDES projesi kapsamında köylerimizin ihtiyacı olan hizmetlerin ifasına yönelik çalışmalara etkin ve verimli şekilde 2017 yılında da devam edeceğiz" dedi.
2017 yılı dönemi için Artvin'e toplam 28 milyon 383 bin 455 liralık ödeneğin tahsis edildiğini kaydeden Doğanay, ”2017 yılı için iller bazında tahsis edilen 900 milyon TL ödenek dağılımı dikkate alındığında Artvin ili 28 milyon 383 bin 455 TL’lik ödenekle Türkiye’de beşinci sırada yer almaktadır. İlimize tahsis edilen ödeneği 7 ilçe ve merkez ilçemizin ilgili hesaplarına aktarıldı” diye konuştu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İşletme ve İştiraklar Şube Müdürü Reşat Kamiloğlu ise slayt sunumu eşliğinde, bugüne kadar kente gönderilen ödenekler kapsamında gerçekleştirilen projeler ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, kaymakamlar, ilçelerinin genel sorunları hakkında Vali Doğanay’a bilgi sundu.