Artvin Valisi Ömer Doğanay, Şavşat ilçesinde yaşayan yürüme engelli Akın Gültekin’i (43), kabul ederek, akülü tekerli sandalye hediye etti.

Vali Doğanay, Şavşat ilçesi Balıklı köyünde yaşayan ve yaklaşık 8 yıl önce geçirdiği kas hatalığından dolayı tekerlekli sandalye ile hayata tutunmaya çalışan ikiz çocuklar babası Akın Gültekin’i makamında kabul etti.

Engelli Gültekin ile sıcak ve samimi bir ortamda bir süre sohbet eden Vali Doğanay, Engelli kardeşlerimiz geçmişte adeta unutulmuştu. Ama son yıllarda devletimiz ve Hükümetimizin çıkarmış olduğu yeni yasa ve uygulamalarla engelli kardeşlerimin birçok sorunları çözüldü. Artık engellilerin sıkıntısını bilen ve çözüm üreten bir hükümetimiz var. Engellilerin sorunları tek tek ele alınarak sorunlara çözüm üretilmeye başlandı. Sosyal devlet ilkesi çerçevesinde sorunlara çözüm üretiyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesiyle hareket ediyoruz. Eskiden engelliler için yasal düzenleme yokken, şimdi engellilerimiz için yasalar çıkarıldı ve çıkartılmaya da devam ediliyor. Devlet olarak bu kardeşlerimizin haklarını koruyan bir çalışma yapıyoruz. Engellilerimizin sosyal yaşama dair ne eksikleri varsa hepsi giderilecek.”dedi

Vali Doğanay; “İlimizde devletin bu kardeşlerimize vermiş olduğu haklardan en üst düzeyde yararlanmaktalar. Engellilerimizin sadece tekerlekli sandalye ihtiyaçları değil daha değişik ihtiyaçlarının karşılanması içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Toplumda engellilik bilincini artırmak içinde çeşitli çalışmalar içerisindeyiz. Bu kardeşlerimizin yaşamış oldukları hayat kendi tercihleri değildir. Bizler hem devlet olarak hem de birey olarak bu kardeşlerimize en üst düzeyde el atmamız ve hayata bağlanmaları konusunda büyük bir gayret içerisindeyiz.” Dedi.

Doğanay, devletin kapılarının her zaman engelliler ve ailelerine sonuna kadar açık olduğunu belirterek, "Valilik olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Engelli vatandaşlarımızın hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek için gayret gösteriyoruz." dedi.

Ziyarette Gültekin, Meydancık Belediyesinde 2006 yılına kadar mevsimlik işçi olarak çalıştığını belirterek,” 35 yaşımda kas hatalığından dolayı yürüyemez oldum. 1995 yılında Meydancık Belediyesinde % 50 engelli raporumla mevsimlik işçi olarak işe girdim. 11 yıl çalıştım ve tam kadro alacağımız zamanlarda işimize son verildi. Çalıştığım belediye 2014 yılında nüfus azlığından dolayı kapandı. Çok mağdur oldum. Bir aylık ikiz kızım var. Ortaokula giden 10 yaşında bir oğlum var. Eşim çalışmıyor. Sadece engelli ve bakım maaşım var. Bedensel engelliyim uygun bir işte çalışmak istiyorum. Emekli olmak istiyorum. Ailemin geçimini sağlamak ve hayata tutunabilmek için çalışmam gerekiyor. Sayın Valim sizlerin yardımına ihtiyacım var.” dedi.

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Akın Gültekin oldukça mutlu olduğunu ifade ederek çok istediği tekerlekli sandalyesine kavuşmanın mutluluğu yaşadı.

Gültekin, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu artık farkına varıldığını dile getirerek, 'Artık destek görmeye ve elimizden tutulmaya başlandı. Bu akülü tekerlekli sandalyeler bizi hayata bağlayan araçlardır. Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Valimiz bize devletin sıcaklığını ve babalığını gösterdi.'' Dedi.