Artvinli Zeki Dinçer, para çekmek için PTT Şubesine ait ATM cihazının haznesinde bulduğu 670 lirayı, yetkililere teslim etti.

PTT Merkez Şubesine gelen Dinçer, para çekmek için ATM cihazına kartını soktuğu sırada para haznesinin açık olduğunu ve içeride para bulunduğunu gördü.
Bunun üzerine Dinçer, 670 lira tutarındaki parayı alarak PTT Merkez Şube Şefi Yasemin Çalı'ya teslim etti.

Dinçer,  ATM'de para haznesinin açık ve içinde bir miktar para olduğunu gördüğünde, birisinin cihazın parayı vermesini beklemeden gittiğini anladığını söyledi.
Hemen parayı alarak PTT Merkez Şefliğine teslim ettiğini anlatan Dinçer, "Bu aslında her vatandaşın, her dürüst insanın yapması gereken bir şey" dedi.
Adını bilmediği bir kişinin, babaannesinin emekli maaşını çekmek istediği sırada parayı haznede unuttuğunun tespit edildiğini belirten Dinçer, "Artvin'de kayıp paradan çok bulunan para anonsu yapılır. Burada dürüst ve örnek insanların çok olduğunu gösteren, güzel bir durum. Benim yaptığım şey çok önemli değil" diye konuştu.



PTT yetkilileri ise olaydan kısa bir süre sonra kendilerine başvuran bir kişinin, babaanesinin maaşını çekmek istediği sırada parayı ATM'de unuttuğunu söylediğini kaydetti.
Kamera kayıtlarından söz konusu kişinin para çekmek için ATM'ye geldiğini tespit eden yetkililer, parayı sahibine teslim etti.