HABER BAYRAM SARAYOĞLUArtvin Valisi Cengiz Ünsal, Borçka ilçesinde meydana gelen su taşkını ve heyelanlar sonucunda etkilenen bölgelerde incelemelerini sürdürdü.

Vali Cengiz Ünsal başkanlığında, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar’ın katılımıyla; Borçka ilçesinde meydana gelen su taşkını ve heyelanlar nedeniyle etkilenen yerlerde yapılan çalışmaların ve alınan tedbirlerin görüşüldüğü “İlçe Kriz Masası Durum Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Bölgede inceleme yapmak üzere, Artvin’e gelen AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar ve İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri ile İlçe Kriz Masası yetkililerinin katılımıyla Borçka Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıda, ilçedeki genel durum değerlendirilerek, hasarın boyutlarının tespiti ve en aza indirilmesi için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile alınan tedbirler görüşüldü.

Vali Ünsal, su taşkınları ve heyelanların sebep olduğu hasarların ve olumsuz etkilerin biran önce tespit edilmesi ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilebilmesi için Valilik koordinesinde gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, devletin tüm imkanlarının bölgeye seferber edildiğini ve hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

Artvin’de iki katlı ahşap evde yangın çıktı Artvin’de iki katlı ahşap evde yangın çıktı

Buradaki toplantının ardından Vali Cengiz Ünsal, inceleme yapmak üzere Artvin’e gelen AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar ile birlikte su taşkını ve heyelanlardan etkilenen yerlerde incelemelerde bulundu.

Su baskınlarından etkilenen bölgelerde itinayla incelemelerde bulunduklarını belirten Vali Ünsal; süreçten etkilenen hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ve öncelikli amaçlarının vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, Valiliğin koordinesinde AFAD ve ilgili kurumların çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü ifade etti.

Vali Cengiz Ünsal, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar ile birlikte Borçka ilçesinde meydana gelen heyelan ve su taşkınları sonucunda etkilenen tüm mahalle ve sokaklarda bugün de incelenmelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.  

Ünsal, süreçten etkilenen tüm vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerinde bulundu.