Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Evde Hasta Ve Yaşlı Bakım Hizmeti, ağır kış şartlarında da aksamadan sürdü. Kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı Karacabey’in Okçular Köyü’ndeki bir hastaya bakım hizmeti götürmek için Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri de seferber oldu. Greyderle açılan yolda ilerleyen sağlık ekipleri, karla kaplı köydeki hastanın bakım hizmetini gerçekleştirdi.

Bütünşehir uygulamasının ardından 17 ilçeye de hizmet veren ve özellikle kırsal bölgelerde önemli bir eksikliği gideren Evde Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri kapsamında 2016 yılında toplam 6 bin 818 doktor muayenesi ve 36 bin 182 hemşire muayenesi gerçekleştirildi. Yine aynı yıl 2 bin 366 Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı muayenesi, 13 bin 723 Fizyoterapist bakımı, 20 bin 16 bakım desteği, 3 bin 982 sosyal inceleme ziyareti ve 4 bin 706 psikolojik destek verildi.

Kar engel olmadı

Merkeze başvuran hasta ve yaşlıları periyodik olarak ziyaret eden ekipler, yoğun kar yağışına rağmen bakım hizmetini aksatmadı. Özellikle kar yağışının yer yer 2 metreye ulaştığı bölgelerdeki hastalara ulaşmak için Ulaşım Daire Başkanlığı ekiplerinden destek alan ekipler, karla kaplı yolların ulaşıma açılmasının ardından hastalara müdahale etmeyi başardı. Karacabey’in Okçular Mahallesi’ndeki prostat ve felçli olan 71 yaşındaki Osman Bektaş’a bakım hizmeti götürmek için yola çıkan sağlık görevlileri, yaklaşık 2 saat süren greyder ile yol açma çalışmasının ardından mahalleye ulaşıp, Bektaş’a müdahale etti.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin düzenli olarak gelip, yatalak olan babasının bakımını yaptığını belirten Erkan Bektaş, “Bu yıl köyümüze çok fazla kar yağdı. Hatta köy yolu bile sürekli kapanıyor. Bu karda sağlıkçılar gelmez diyorduk ama. Bakımı aksatmadılar bu havada bile geldiler. Allah onlardan razı olsun” dedi.