Gaziantep’te otomobilde bulunan 43 bin euroyu 13 saniyede alarak, kayıplara karışan zanlılardan 2’si Kayseri’de yakalandı.

Gaziantep’te 20 Ekim 2017 tarihinde meydana gelen olayda ayakkabı üreten bir firmada çalışan Ahmad Şavak, bankadan çektiği 43 bin euroyu otomobiline koyarak, aracını Trikotajcılar Sitesi’ndeki iş yerinin önüne park etti. Şavak’ın evrak almak için ofise girdiğinde arkasından takip eden ve plakası belirlenemeyen bir araçtan inen şahıs tarafından kapısı açık bırakılan araçtaki para çalınmıştı. 13 saniyede parayı alan şahıs geldiği araca binerek, kayıplara karışmıştı.

GÜZERGAHTAKİ KAMERALAR İNCELENDİ

Güvenlik kameralarına yansıyan olay ile ilgili araştırma başlatan polis ekipleri, aracın gidebileceği istikametlerdeki güvenlik ve MOBESE kamerası görüntülerini inceledi. 2 gün boyunca yüzlerce kamera görüntüsü inceleyen ekipler, aracın izini buldu.

Zanlıların bir otoparkta plaka değiştirdiklerini belirleyen ekipler, bir petrol istasyonundan yakıt alıp Kayseri istikametine seyrettiklerini tespit etti. Otomobilde 5 kişi oldukları öğrenilen zanlıların Kayseri’ye gittiğinin öğrenilmesi üzerine Gaziantep’ten yola çıkan hırsızlık masası polislerinden oluşan özel ekip, şahısların kaldıkları yeri tespit etti. Yapılan operasyonla Hülya K. (27) ile Ali Ş. (62) isimli iki kişi saklandıkları evde yakalandı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen zanlılar, sorgularının ardından sağlık kontrolü için hastaneye, sonra da adli makamlara götürüldü.

Zanlılardan Hülya K. kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına saldırdı. Ayağındaki terliği basın mensuplarına fırlatan kadın zanlı, gazetecilere tükürerek hakaret etti.

Öte yandan, olayla ilgili aranan ve olay esnasında otomobilde bulunduğu belirtilen Haydar Ü. (28), Ö.M. (27) ile B.Y.’nin (28) yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

(Mehmet Bulut /İHA)