Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Yusufizzettin köyünde 5 gün önce kaybolan ve jandarma ekipleri, AFAD ve su altı polislerince aranan 33 yaşındaki zihinsel engelli kız ilçeye 45 kilometre uzaklıktaki Osmaniye il merkezinde bulundu.
Kadirli’ye bağlı Yusufizzettin köyünde kendisi gibi zihinsel engelli annesi ile birlikte yaşayan Fatma Görmez (33), 6 Temmuz sabahı evden ayrıldı. Akşam olunca eve dönmediği anlaşılan Görmez için dayısı Hüseyin Kuşçu jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarmanın bilgi vermesi üzerine Osmaniye ve Adana AFAD ekipleri jandarmayla birlikte Fatma Görmez’i bulmak için çalışma başlattı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nden dalgıç polisler de köyün içinden geçen sulama kanalında arama yaptı. Aramalara jandarmanın iz takip köpeği de katıldı.
Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk’un bizzat yönettiği arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Fatma Görmez ilçeye 45 kilometre uzaklıktaki Osmaniye il merkezinde gezerken bulundu. Jandarma ekiplerinin teslim aldığı Fatma Görmez, sağlık kontrolü için Kadirli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipleri köy meydanında toplayarak teşekkür etti.
Kayıp kızın dayısı Hüseyin Kuşçu, “Başta kaymakamımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Şu anda kızımız Osmaniye’de bulundu. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.
Fatma Görmez ve kendisi gibi zihinsel engelli olan annesinin Kaymakam Muhittin Pamuk’un talimatıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Osmaniye Bakımevi’ne yerleştirileceği öğrenildi.