Afyonkarahisar’da uyuşturucu hap aldığı öne sürülen 22 yaşındaki genç, tartıştığı aynı yaştaki arkadaşını 26 bıçak darbesi ile öldürdü. Yaşanan dehşet ise güvenlik kameralarına an be an yansıdı.
Edinilen bilgilere göre olay, Sinanpaşa ilçesinde bağlı Akören beldesinde meydana geldi. İddialara göre, gece geç saatlerde arkadaşı Arif Kalkan (22) ile 03 DZ 382 plakalı otomobilde alkol alan Muhammed D., henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine yanındaki bıçağı çeken Muhammed D., arkadaşı Kalkan’ı araç içerisinden çıkararak bıçaklamaya başladı. Muhammed D.’nin, Kalkan’a 26 bıçak darbesi vurduğu kaydedildi.
Bu sırada vücuduna aldığı 26 bıçak darbesi ile ağır yaralanan Arif Kalkan’ın,e çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiği bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ise yaptığı sıkı takip sonucu cinayeti işlediği kaydedilen Muhammed D.’yi olaydan sadece bir saat sonra saklandığı evinde yakalayarak gözaltına aldıkları kaydedildi. Muhammed D.’nin cinayetin ardından kullandığı araç ile birlikte beldeye bağlı Boyalı köyündeki ağabeyinin evine gittiği ve aracını burada sakladıktan sonra Akören beldesindeki evine gelip, duş alıp elbiselerini değiştirdiği öğrenildi.
BIÇAKLAMA YAKLAŞIK 5 DAKİKA SÜRDÜ
Dehşet veren olay güvenlik kameralarına an be an yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde olayın şöyle gerçekleştiği görülüyor:
Kamera açısına ilk giren Muhammed D.’nin önce Arif Kalkan ile yaklaşık 30 saniye tartıştığı, daha sonra elindeki bıçağı ayakta duran Arif Kalkan’a sağlamaya başladığı ve Kalkan’ın yere düştüğü gözleniyor. Daha sonra Kalkan’ın üzerine çıkan Muhammed D.’nin yerde yatarken Kalkan’a birkaç bıçak darbesi daha atarak yanındaki uzaklaştığı görülüyor. Saniyelere sonra tekrar Kalkan’ın üzerine çıkan Muhammed D.’nin yerde yaralı bir şekilde yatan Kalkan’ın tekrar üzerine çıktığı ve ardı ardına bıçak darbelerini indirdiği görülüyor. Muhammed D.’nin Kalkan’ın yanından 4 defa uzaklaştığı ve tekrara tekrar geri gelerek Kalkan’ı yerde yatarken bıçaklamaya devam ettiği görülüyor. Bıçaklama anının yaklaşık 5 dakika sürmesi dehşeti gözler önüne sererken, Muhammed D.’nin, Kalkan’ın öldüğünü düşünerek aracına binerek olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.
CİNAYET ZANLISI İLK İFADESİNDE OLAYI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ
Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Muhammed D.’nin yapılan kontrollerde uyuşturucu hap aldığı öne sürülürken, verdiği ilk ifadesinde ise olayı hatırlamadığını ve cinayet işlemediğini söylediği öğrenildi. Muhammed D.’nin jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede ise pişman olduğunu söylediği kaydedilirken, cinayet zanlısının “kasten adam öldürme” suçundan tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği aktarıldı.