Sarıyer’de bir reklam ajansının server bilgisayarlarının patlaması sonucu çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın nedeniyle ajansın bulunduğu binadaki çalışanlar tahliye edilirken, binanın yanındaki akaryakıt istasyonu güvenlik nedeniyle boşaltıldı.
Yangın, saat 09.30 sıralarında Sarıyer Maslak Atatürk Oto Sanayi içerisindeki bir reklam ajansında meydana geldi. İddiaya göre, sanayinin içerisinde bulunan iş hanındaki reklam ajansının server olarak kullanılan bilgisayarları aşırı yüklenme nedeniyle patladı. Patlama üzerine çıkan yangın sonrası ajans çalışanları, duman kokusunu alarak server odasına doğru gitti. Odadaki bilgisayarların yanmaya başladığını ve alevlerin giderek arttığını gören çalışanlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu esnada çalışanlar yangın söndürme tüpleriyle yangına ilk müdahaleyi yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen İstinye, Sarıyer, Hacıosman itfaiyesine bağlı birimler yangına müdahale etti.
AKARYAKIT İSTASYONU BOŞALTILDI
İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sürdüğü esnada iş hanındaki diğer çalışanlar da binadan çıkartıldı. Yoğun duman oluşması nedeniyle yangının çıktığı iş hanının yanındaki akaryakıt istasyonu güvenlik nedeniyle boşaltıldı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın bir süre sonra kontrol altına alınırken, vatandaşlar panik yaşadı. Öte yandan yangına müdahale anı amatör kameraya yansıdı.
Olayı gören bir vatandaş, “Dükkanım burada, dumanlar alttan çıkmaya başladı. Ondan sonra akaryakıt istasyonunun çalışanları çıktı ve yangını söndürmeye uğraştılar. Sonra itfaiyeyi çağırdık. Bilgisayar patlamış diyorlar ama nasıl olduğunu bilmiyorum” dedi.
Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.