Başkent’te Sobacılar Çarşısı olarak bilinen bölgedeki 3 katlı binada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangın, Altındağ ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ulus Sobacılar Çarşısı olarak bilinen bölgede bulunan, Şahin Ö’ye ait olduğu öğrenilen 3 katlı binada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binadan çıkan dumanları fark eden çevrede esnaflar, itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın, kısa sürede tüm binayı sararak, çevresindeki iki binaya daha sıçradı. İtfaiye ekiplerinin dört bir yandan yürüttüğü söndürme çalışmaları yaklaşık 1 saat sürdü. Uzun süren çalışmaların ardından alevleri kontrol altına alan ekipler, soğutma işlemlerine devam etti. İtfaiye ekipleri, yangından dolayı büyük hasar alan binanın etrafında çökme tehlikesine karşı önlem aldı. Binanın boş olması büyük bir facianın yaşanmasını engelledi. Çevrede bulunan vatandaşlar, bina sahibinin şehir dışında olduğunu, binaya uyuşturucu madde bağımlılarının girip çıktığını, yangını da onların çıkarmış olabileceğini iddia etti.

(Cem Geçim - Uğur Kan Yüksek / İHA)