Edirne’nin Keşan ilçesinde jandarma tarafından durdurulan minibüste 2 ton midye yakalanırken, minibüs sürücüsü daha önce jandarmayla ’İdare yolu yok mu?’ diyerek pazarlık yapan kaçakçının oğlu çıktı.
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, İzmir’den aldıkları midyeleri kaçak yollarla yurt dışına kaçırmaya çalışan bir minibüsü takibe aldı. Nedim Ç. (21) yönetimindeki minibüsün sürücüsü, takip edildiğini anlayınca ’dur’ ihtarına uymayarak orman yoluna kaçmaya çalıştı. Jandarmanın ısrarlı takibi sonucu kapana alınan minibüs, durduruldu. Minibüste yapılan aramada, İzmir’den toplanarak Edirne’nin Enez ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarılmak istenen 2 ton beyaz kum midyesi yakalandı.
BABASININ PAZARLIK YAPMAYA ÇALIŞTIĞI KOMUTANA YAKALANDI
Yakalanan minibüsün sürücüsü Nedim Ç.’nin 9 Şubat 2015 tarihinde yine jandarma tarafından Gelibolu-Keşan Karayolu’nda durdurulan ve Jandarmayla ’İdare yolu yok mu?’ diyerek pazarlık yaparken kameralara yakalanan Salih Ç.’nin oğlu olduğu öğrenildi. Babasının pazarlık yapmak istediği Jandarma Merkez Karakol Komutanı’na yakalanan Nedim Ç., babası gibi jandarmayla kameralar karşısında ilginç diyaloglara girdi.
"YUNANİSTAN’A GÖTÜRMÜYORUZ"
Jandarma komutanının sorularını yanıtlayan Nedim Ç., midyeleri Çanakkale’den çıkardıklarını iddia etti. Komutanın "Nereye götürüyorsunuz, Yunanistan’a mı?" sorusuna, "Hayır, Sultaniçe’ye götürüyoruz" diye cevap veren Nedim Ç., toplanan midyelerin ise balık yemi ve yem olarak kullanıldığını iddia ederek, "Yurt dışı falan yok. Ne yurt dışısı komutanım, ben bunları kendi ellerimle çıkarıyorum" dedi.
BABASI GİBİ PAZARLIK YAPMAK İSTEDİ
Daha sonra Jandarma komutanının koluna giren Nedim Ç., aracın yanına çağırarak, "Bir şey söyleyeceğim" dedi. Komutanın "Burada söyle" demesi üzerine ise Nedim Ç., "Burası müsait değil, ondan söyleyemiyorum" dedi. Ancak tüm çabalara rağmen Jandarma Komutanını kandıramadı.
TÜM ÇABALAR BOŞA ÇIKINCA BAŞKA KAÇAKÇILARI İHBAR ETTİ
Bunun üzerine söylemlerine devam eden Nedim Ç., "Bunlar bizim ekmek paramız, bunları toplamasak, gidip cami önünde elimizi açacağız. 35 senedir bu işi yapıyoruz ailece" ifadelerini kaydetti. Jandarma Komutanı da Nedim Ç.’ye, "Babanı da bu kış yakaladık. Baban bu işi alışkanlık haline getirmiş herhalde" demesi üzerine ise Nedim Ç., "Bir tek biz mi yapıyoruz. Ceyhan’ları niye yakalamıyorsunuz, Bircan’ı, Mehmet’i neden yakalamıyorsunuz. O bugün gelecek. Şimdi gelecek" diyerek, kaçakçılık yapan diğer kişileri de ihbar etti.
Nedim Ç., daha sonra ise ifadesi alınmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.
Jandarma’da ifadesi alınan Nedim Ç. ile yanında yolcu olarak bulunan iki kişi, Su Ürünleri Kanununa Muhalefet Suçu’ndan idari para cezası uygulanarak serbest bırakıldı. Yakalanan araca el konulurken, 2 ton kum midyesi ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından doğaya salındı.
Jandarmanın bölgeyi mesken tutan midye kaçakçılarına yönelik operasyonları devam ediyor.