Bingöl’ün Genç ilçesinde 4 örgüt mensubunun ölü ele geçirildiği olayın ardından “terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanan 2 sanığa 5 yıl, 7 ay, 15 gün hapis cezası verildi.
Emniyet Müdürü Atalay Ürker’in yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olduğu saldırı akşamı, Genç ilçesi girişinde PKK’lılarla çıkan çatışmanın ardından tutuklanan Erhan Şenyuva ve Ali Kılıçgedik’in yargılanmasına devam edildi. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve sanıklar hakkında ’Devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak’, ’Terör örgütü üyesi olmak’, ’Kasten insan öldürmek’ ve ’6136 sayılı yasaya muhalefet’ suçlarından 12 yıl hapis cezası istenilen davanın 3’üncü duruşması görüldü.
Tutuklu sanıkların avukatları ve yakınlarının hazır bulunduğu duruşmada, güvenlik gerekçesiyle farklı illerde bulunan tutuklu sanıklar, savunmalarını telekonferans sistemiyle yaptı.
İfade ve savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar hakkında ‘terör örgütüne bilerek ve isteyerek üye olmak’ suçundan, 5 yıl, 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.