Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, boşanmak istediği için eşi tarafından 3 kurşunla vurularak öldürülen 19 yaşındaki kadının cenazesi toprağa verildi. Cinayet zanlısı olan şahıs ise, sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.
Başiskele Barbaros Mahallesinde ikamet eden ve inşaatlarda işçi olarak çalıştığı öğrenilen Mehmet G. (23) iddiaya göre eşi Neslihan G. (19) ile tartışmış, Neslihan G. tartışmanın üzerine babasının İzmit Zabıtan Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan Barış Apartmanı adresindeki evine gelmişti. Eşini boşanmaktan vazgeçmek içi ikna etmek isteyen Mehmet G. burada eşi Neslihan ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte silahına sarılan Mehmet G. eşine ateş etti. Mehmet G.’nin tabancasından çıkan 3 kurşundan biri eşinin başına, biri karın boşluğuna diğeri ise baldırına isabet etti. Neslihan G. kanlar içinde kalırken sesleri duyan apartman sakinleri durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Mehmet G.’yi olayda kullanılan silahla birlikte gözaltına aldı.
Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hayata geri döndürülen talihsiz kadın ise ambulansla İzmit Seka Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı. Burada yapılan bütün müdahalelere rağmen Neslihan G. yaşamını yitirdi. Yaklaşık 3 senedir evli ve 2 yaşlarında bir çocuk sahibi olan Mehmet G. ile Neslihan G.’nin son zamanlarda sık sık tartıştığı ve kavga ettiği öğrenilirken, anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdikleri öğrenildi.
Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Mehmet G. sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilirken, otopsi işlemleri tamamlanan Neslihan G.’nin cenazesi yakınlarına teslim edilerek Yenidoğan Yeşil Camii’ne götürüldü. Burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, CHP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, akrabaları ve yakınları katıldı.
Cenazede Neslihan G.’nin babası Denizhan Dönmez kızının tabutu başından ayrılmazken, gözyaşları hiç dinmeyen annesi Sibel Dönmez ise yakınları tarafından sakinleştirildi. Neslihan G.’nin cenazesi Bağçeşme Mezarlığında toprağa verildi.