Ülke genelinde yaşanan terör olayları sebebiyle Burdur’da da gerginlik yaşandı. Burdur’da yaşayan bir grup , HDP İl binasına Türk Bayrağı asarak, parti levhasını indirdi.
ÇATIYA TIRMANARAK, HDP LEVHASINI İNDİRDİ
Edinilen bilgiye göre, facebook üzerinden toplanan bir grup, ilk olarak şehitler için konvoy düzenledi. Saatlerce süren konvoyun ardından sakinleşmeyen grup, Burdur merkez Konak Mahallesi’nde bulunan HDP İl binasının önünde toplanarak, camları indirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, tüm müdahalelere rağmen grubu sakinleştiremedi. Sakinleşmeyen grubu bu sefer Burdur Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özuğur, ikna etmeye çalıştı fakat kimliği belirlenemeyen bir genç, binanın arka tarafından tırmanarak, HDP levhasını tekmeleriyle parçaladı. Alkış ve sloganların atıldığı olayda, kimliği belirlenemeyen genç, HDP levhasını çatıdan aşağıya attı. HDP İl binası kapısına Türk Bayrağı astı.
Çatıdan HDP levhasını indiren grup, daha sonra Burdur Gazi Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na ‘ Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diye sloganlar atarak yürüdü. Grup, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak bir süre slogan attı ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrıldı.