Büyükçekmece Belediyesi, terör saldırılarında şehit düşen polis ve askerler için saygı yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş nedeniyle oluşan kalabalık nedeniyle E-5 karayolu üzerindeki trafik yaklaşık 1,5 saat araç geçişine geçit vermedi.
Büyükçekmece Belediyesi, yurt genelinde artış gösteren terör olaylarını protesto etmek ve yapılan operasyonlara destek için ‘saygı yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüşe Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mimaroba Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan yürüyüş sırasında E-5 trafiği de adeta durma noktasına geldi. Yürüyüş sırasında ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar ‘Kahrolsun PKK’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Her Türk Asker Doğar’, ‘PKK Şaşırma Sabrımızı Taşırma’ şeklinde sloganlar attı.
Yürüyüş nedeniyle E-5 karayolu üzerindeki trafik yaklaşık 1,5 saat boyunca durma noktasına geldi. Uzun süre trafikte kalan bazı sürücüler olaya tepki gösterirken, bazıları ise klakson çalarak göstericilere destek verdi.