Çanakkale’nin Çan ilçesinde 2 ay önce kaybolan ve henüz bulunamayan lise öğrencisi Didem Çakmak’ın babası, kızının hayatından endişe ettiğini söyledi.
Çan Ticaret Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Didem Çakmak (15), 2 Şubat’ta Karşıyaka Mahallesi’ndeki evinden markete gitmek için çıktı. Genç kızdan bir daha alınamazken, kızının zorla kaçırıldığını öne süren baba Şakir Çakmak, polis ve jandarmaya haber verdi. Yapılan aramalara rağmen kızı bulunamayan baba Çakmak, çocuğunun hayatından endişe ettiğini söyledi.
Şakir Çakmak, “2 Şubat’ta kızım zorla kaçırıldı. Annesi kızımı bakkala gönderiyor. 5-10 dakika sonra gelmeyince merak ediyor. Kardeşleriyle ben kızımı aramaya başladık, bulamadık. Jandarmaya, polise haber verdik. Ertesi gün, kızımın zorla kaçırıldığını öğrendik. Kızımı kaçıran gencin ailesi bize baskı yaptı. ‘Kızın yaşını büyüttür. Davandan vazgeç. Sonra kızını görürsün. Bunun dışında kızını hayatın boyunca asla göremezsin’ diyorlar. Kızımın yaşını büyütmemi, büyüttükten sonrada nikah yapacaklarını, kızımı ondan sonra hemen alacağımı söylüyorlar. Yasal olarak mümkün olmayan şeyi isteniyor benden. Kızımı kaçıran kişinin ailesi, benim kızımı saklıyor. Benim kızım 2 ay oldu kaçırılalı. 2 aydır kızımı jandarma, polis aramadık yer bırakmadık. Bu memlekette adalet, devlet, jandarma, polis varsa şayet, benim kızımı bulmada bana yardımcı olsunlar. Bir telefon dahi ettirmediler kızıma. Ben kızımın hayatından endişe ediyorum” dedi.
Anne Zeynep Çakmak ise kızına seslenerek, "Sana verilen tüm zorbalıklara tüm tehditlere rağmen sonuna kadar arkandayız. Seni gören, duyan varsa verdiğimiz numaralara ve basına haber vermelerini istiyoruz” diye konuştu.
Abla İrem Çakmak da “Kardeşimin yerini gören, bilen, duyan varsa Allah rızası için söylesinler artık. Biz 50 gündür perişan olduk. Bizim canımızı aldılar resmen. Allah rızası için yardım edin” dedi.