Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde de şehitler için vatandaşlar yürüyüş yaparken, kalabalık bir grup ilçede bulunan HDP binasına saldırdı. Yürüyüş sırasında Kalyon Askeri Misafirhanesi’nde nöbet tutan askeri gören vatandaşlar askere sarıldı.
Çerkezköy’de de sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar, ’Şehide Saygı’ yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çerkezköy Belediye Başkanı CHP’li Vahap Akay, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, SP İlçe Başkanı Mehmet Kalyon ile 10 bini aşkın vatandaş katıldı. Siyasilerin kol kola yürüdüğü etkinlikte, vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile belediye meydanından Vatan Size Minnettar Anıtı’na doğru yürüyüşe geçti.
"EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER"
Yürüyüş sırasında güzergah üzerinde bulunan Kalyon Askeri Misafirhanesi’nde nöbet tutan askerlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Askerlere sarılan vatandaşlar “En Büyük Asker Bizim Asker” diye slogan attı. Vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı duygu dolu anlar yaşayan askerlerin gözleri doldu. Ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak yürüyen gruba, yoldan geçen araçlar korna çalarak destek verirken, evinin balkon ve penceresine çıkan vatandaşlar da Türk bayrakları sallayarak yürüyüşe destek verdi.
BELEN’İ DİNLEMEDİLER
Belediye meydanından başlayan yürüyüşte vatandaşlar Vatan Size Minnettar Anıtı önünde toplandı. Burada hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapmak isteyen MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, "Taşkınlık yapmayın. PKK’nın, HDP’nin istediklerini yapmayın" dedi. Bu sırada kalabalık bir grup ise HDP ilçe binasına yürüdü.
Kalabalık grup, daha sonra binaya girerek içeride bulunan broşürleri, kitapları, sandalyeleri ve pankartları 6’ncı kattan aşağı attı. Partinin tabelasını yırtan grup, daha sonra partiye ait bütün eşyaları ateşe verdi.