Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 4’ü çocuk toplam 13 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre ilk kaza, Cizre-Şırnak yeni karayolu Sanayi Sitesi mevkiinde meydana geldi. Şırnak istikametinden Sanayi Sitesi istikametine doğru gitmekte olan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 KLN 09 plakalı kamyon, aniden yola çıkan Aydın Çetin yönetimindeki 21 AR 382 plakalı panelvanla çarpıştı. Kazada panelvanda bulunan sürücü Aydın Çetin (32) ile Bilal Aymaz (35) yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.
İlk kazadan sonra ikinci kaza da yine aynı bölgede meydana geldi. Şırnak istikametinden gelmekte olan Veli Çakır yönetimindeki 16 ER 268 plakalı kamyonet, kavşaktan aniden yola çıkan ve 9 kişinin içinde bulunduğu Faysal Uca idaresindeki 33 BVZ 21 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Veli Çakır idaresindeki kamyonet şarampole yuvarlanırken, 9 kişinin bulunduğu kamyonet de yana devrildi. Kazada sürücüler Veli Çakır (32) ve Faysal Uca (56) ile birlikte Gülsüm Uca (35), Fatma Uca (13), Mehmet Uca (6), Asiye Üçkaç (21), Abdulsamet Üçkaç (3), Gazal Üçkaç (52), Beritan Tadik (6), Besna Tadik (41) ve Medeni Oğuz (27) yaralandı.
Yaralılar çevreden geçen vatandaşlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastaneye kaldırılan 4’ü çocuk toplam 13 yaralı tedavi altına alınırken, yaralılardan Aydın Çetin’in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Trafik kazalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.