Edirne’de, polise bıçakla saldırıda bulunan bir şahıs, sağ bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.
Edinilen bilgiye göre, 3 farklı mahkemenin psikolojik tedavi görmesi gerektiğine dair karar verdiği Hasan Ö. (33), polis ekipleri tarafından evinden alındı. Selimiye Polis Merkezi’nde görevli üç polis refakatinde Trakya Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne getirilen şahıs için yatış işlemleri yapılmaya başlandı. Kayıt işlemi yapıldığı sırada yakınları Hasan Ö. için hastaneye elbise dolu bir çanta getirdi. Çantayı alan Hasan Ö., bir süre bekledikten sonra hastaneden kaçmaya başladı.
Kampüs içerisinde Hasan Ö. ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamacanın ardından Hasan Ö., nasıl temin ettiği belirlenemeyen iki bıçakla önce polis aracının lastiğini keserek patlattı, ardından da polise saldırdı. Bıçaklarla araca zarar veren şahsın durması için polis memurları havaya uyarı ateşi açtı. Silah sesine aldırış etmeyerek saldırısını sürdüren şahsı bir polis memuru bacağından vurarak etkisiz hale getirdi.
Yaralanan şahıs olay yerine sevk edilen ambulansla üniversite hastanesine kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada olayın yaşandığı yerde iki adet bıçak ve üç adet mermi kovanı bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.