Ekşioğlu Vakfı Rize'nin tanıtımına katkı sağlamak ve terörizme tepki amacıyla oluşturulan sevgi, barış ve kardeşlik halkasına karşı asparagas yayınlar yapan Rize'deki bir haber sitesi hakkında hukuki süreç başlattı.

Konuyla ilgili Ekşioğlu Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle: "Ekşioğlu Vakfı olarak; Rize’nin önemli kış turizm alanlarından olan Ovit Dağı’nda her yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle bölgenin tanıtımına ve turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yılda ülkemizde yaşanan terör olaylarını protesto etmek amacıyla beyaz örtü üzerinde el ele kurduğumuz halka ile Ovit Dağı’ndan dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Terörün amacı; Toplumun birlik ve bütünlüğünü bozma, toplumun güven duygusunu ortadan kaldırmaktır. Kitlelerin terörizme karşı duyarlılıklarının yitirilmesi ve güvenlik açısından devlet ile toplum arasında büyük bir uçurumun meydana getirilmesi de terör örgütlerinin hedefleri arasındadır.

Ülke ve toplum olarak teröre hiçbir zaman teslim olmadık ve olmayacağız. Teröre inat sevgi, barış ve kardeşlik mesajlarımızı her zaman her ortamda vereceğiz.

Söz konusu Sitede yer alan ve hedef gösteren, toplumu ayrıştırmaya, birlik ve beraberliği bozmaya yönelik haberiniz basın yayın meslek ilkeleri açısından da sorumsuzluk örneğidir. Terörün amacına hizmet eden bu haber dilinizi eshefle kınıyor, hukuksal sürecin başlatıldığını bildiriyoruz.

Kısa bir süre önce Ayder Yaylası’nda, Bursa’da ve son olarak İstanbul Maltepe’de yine benzer içerikli etkinlikler düzenlenmiştir. Bu etkinliklerle ilgili benzer yorumlar yapılmazken Ovit Dağı’ndaki sevgi, kardeşlik ve barış halkası kurulmasının tarafınızı rahatsız etmesini de maksatlı buluyoruz.

Bu vesile ile ülkemiz ve milletimiz adına şehit düşen tüm asker ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, Türk milletimizin başı sağ olsun dileklerimizi iletiyoruz."