Kayseri’de TEM şube ekiplerinin yaptığı Bylock operasyonunda gözaltına alınan 14 kişiden biri olan Hüseyin Kaya’nın PKK, PYD/YPG sempatizanı olduğu ortaya çıktı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri tarafından dün sabah FETÖ terör örgütünün gizli iletişim ağı olan Bylock programını kullananlara yönelik operasyon yapılmıştı. Operasyonda gözaltı kararı bulunan 26 kişiden 14 kişi yakalanmış ve haklarında işlem başlatılmıştı. Gözaltına alınanlardan Hüseyin Kaya isimli şahsın Erciyes Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu, Uçak-Elektrik ve Elektronik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi olduğu, şahsın aynı zamanda PKK. PYD/YPG semtpatizanı olduğu, bu örgütleri ve örgüt üyelerini beğenen fotoğraf ve yorumları sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı, ayrıca polislere karşı yaptığı hakaret ve küfürleri yine kendi sosyal paylaşım hesabından paylaştığı tespit edildi.

Bu güne kadar ülke genelinde yürütülen FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan FETÖ/PKK işbirliğine bir örnek olarak değerlendirildiği öğrenildi.

(İHA)