Maltepe’de freni boşalan özel halk otobüsü, kontrolden çıkarak elektrik direğine, park halindeki 3 araca ve bir bankanın ATM’sine çarptı. Kazada araç sürücüsü yaralandı.
Kaza, saat 16.00 sıralarında Maltepe Zümrütevler Nil Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Nil Caddesi’nde yokuş aşağıya doğru inerken freni boşalan 34 BC 3497 plakalı özel halk otobüsü kontrolden çıktı. Sürücü Mehmet Sabri Erdem, hızını kesmek için otobüsü bilerek elektrik direğine vurdu. Bu sırada kaldırıma çıkan otobüs elektrik direğini yıktıktan sonra çöp konteynırlarını da sürükledi. Yaklaşık 300 metre daha giden otobüs bir bankanın ATM’sine çarparak durdu.
Olayda can kaybı olmazken, sürücü Mehmet Sabri Erdem kazayı hafif yaralı bir şekilde atlattı. Kaza sırasında ATM’nin kurulumunu yapan bir görevli, “Burada biz ATM’yi yapıyorduk, ATM’ye enerji verecektik. Bizim arabayı, yandaki arabayı, arkadaki arabayı hepsini katmış. Allah’tan ölüm olmadı” dedi.
Kaza sırasında olay yerinde bulunan bir vatandaş ise, “Ben otobüs durağına geliyordum. Bir ses geldi baktım otobüsün freni patlamış” diye konuştu.
Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.