Samsun’da küçük yaşta kızla evlenip çocukları olan ancak daha sonra haklarında "cinsel istismar" suçundan dava açılıp yargılanan kocaya mahkeme heyeti, "uzun evlilik süresi, çocuklarının olması ve aile birliğinin korunması"nı göz önünde bulundurarak ceza vermedi.
Olay, Samsun’un Canik ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 7 yıl önce 14 yaşında olan C.T. ile 13 yaşında olan G.T. adlı kız, ailelerinin de rıza göstermesiyle düğün yapıp evlendiler. Ancak hamile kalan G.T., 2009’da bir kız çocuğu dünyaya getirince G.T.’nin yaşının küçük olmasından dolayı hastanedeki doktorlar durumu polise haber verdiler. C.T. hakkında 15 yaşından küçük mağdureye cinsel istismar suçundan dava açıldı.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davaya tutuksuz olarak yargılanan C.T., resmi nikahlı eşi G.T. ve 6 yaşındaki kızları ile birlikte katıldı. G.T., eşinden şikayetçi olmadığını söyledi. Savcı Burhan Çobanoğlu mütalaasında, "Kız çocukları kendi rızaları ve ailelerinin muvafakati ile evlendirilmektedir. Bu kızlarla evlenen erkeklerin toplumun kutsal saydığı aile birliğini oluşturup devam ettirme niyetiyle hareket ettikleri, bu şekilde yaşadıkları ortam, yaş ve sosyal durumları, kültürel düzeyleri ve algılama yetenekleri dikkate alındığında kişilerin fiillerinin suç olduğunu bilmedikleri gibi, haksızlık oluşturduğu hususunda da hataya düştükleri sıkça karşılaşılan toplumsal bir vakadır. C.T.’nin eyleminde hukuki hataya düştüğü dosya içerisinden anlaşıldığından CMK’nın 223/3-d maddesi gereğince müsnet ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini kamu adına talep ve mütalaa olunur" dedi.
Hakimin son sözünü sorduğu C.T. ise, “Takdir mahkemenindir” diye konuştu.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Alver ise kararını açıklayarak, evliliğin uzun süre devam etmesi, çocuklarının olması, aile birliğinin korunması ve işlediği fiilin haksızlık oluşturduğu hususunda kaçınılmaz bir hataya düştüğü anlaşıldığından C.T.’ye ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. 7 yıldır evli olan çift adliyeden çocukları ile birlikte mutlu ayrıldılar.