Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde rüyasında kendisini aldattığını gördüğü hamile eşini, dövdükten sonra bıçaklayan şahıs 14 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Edinilen bilgiye göre, 2014 yılının Ekim ayında, iddiaya göre 4 çocuk babası olan Fazlı Y., gece uyurken rüyasında eşinin kendisini aldattığını gördü. Gördüğü rüyanın etkisinde kalan Fazlı Y. uyanarak yanında bulunan hamile eşi G.A.’yı dövdükten sonra bıçaklayarak ağır yaraladı. Karnındaki bebeğiyle birlikte hastaneye kaldırılan G.A. tedavisinin ardından taburcu olarak eşi hakkında şikayetçi oldu.
‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ve ‘tehdit ve hakaret’ suçlamalarıyla hakkında 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Fazlı Y. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Başka bir suçtan hükümlü olan ve tutuksuz olarak yargılanan Fazlı Y. kendisine atılı suçları reddederek, “Madem ben bu kadar kötü bir insanım neden benim cezaevinde görüşüme geliyorlar” şeklinde kendisini savundu.
Verilen karar isyan etti
Mahkeme heyeti tarafından suçu işlediğine kanaat getirilen Fazlı Y.’ye iyi hal indirimi de uygulanarak 14 yıl 4 ay 16 gün hapis ceza verilmesine karar verildi. Sanık kararın ardından mahkeme salonundan çıkartıldığı sırada, ’Sırf kadın olduğu için bu kadar fazla ceza veriyorsunuz’ dedi.
Çocuklarını öldürmek istemişti
Fazlı Y., 2014 yılının Kasım ayında eşi G.A. ile evleri ayırdıktan sonra 4 çocuğuyla birlikte yaşarken, çocuklarına ’Bu dünya kötü, ölüp gidelim’ diyerek ilaçla zehirlemişti. Bu olaydan sonra çocuklar anneye teslim edilmiş ve 2015 yılının Eylül ayında Fazlı Y. 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.