Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Gaziantep mitinginden sonra yürüyüş yapmak isteyen grubu partililer engelledi.
Mitingin bitmesiyle birlikte HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aracına yönelen gençler, aracın etrafını sarınca Demirtaş’ın aracı zorlukla ilerledi. Demirtaş’ın bindiği aracın gitmesiyle birlikte yola çıkan gençler, sloganlar atarak emniyete doğru giden cadde üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Valiliğe kadar yürüyen grubu parti görevlileri ve Van Gürpınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Esat Yetmez engelledi. Yürüyüş yapan genlerin önünde duran Yetmez, gençlerin daha fazla ilerlemesini engelledi.
KOŞARAK SAHNEYE ÇIKAN GENÇ SON ANDA YAKALANDI
Öte yandan, Demirtaş’ın konuşmasının ardından milletvekili adaylarının sahneye çıktığı sırada meydanda bulunanlar platformun önüne doğru gitmek istedi. Kalabalığın önünde duran görevliler partililerin sahneye yaklaşmasını engellemeye çalışırken, görevlilerin bir anlık dalgınlığından faydalanan genç bir partili Selahattin Demirtaş’ın yanına gitmek istedi. Görevlilerin son anda yakaladığı genç daha sonra sahneden indirildi.