Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde aşırı yağmur ve fırtınanın hortuma dönüşmesi sonucu seralara zarar gördü.
Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen hortum seralara zarar verdi. Sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur ve fırtına, hortuma dönüştü. Hortum ağaçları yerinden kökünden söküp, seraları yıkarken, bir caminin minaresine de zarar verdi.
YANA YATAN MİNARE EKİPLER TARAFINDAN YIKILDI
Kumluca ilçesine Salur Mahallesi Burunucu Cami’nin minaresi, hortumdan zarar gördü. Hortum nedeniyle yana yatan minarenin,ş İlçe Müftülüğü, Mahalle Muhtarlığı ve Kumluca Belediyesi tarafından yıkılmasına karar verildi. Minareye önce itfaiye aracıyla halat bağlandı, bağlanan halat iş makinesi ile çektirilerek yıkıldı.
"BUGÜN SERADAKİ ÜRÜNÜ TOPLAYACAKTIK"
Finike ilçesine bağlı Sahilkent Mahallesi’nde Durali Aydın ve Yusuf Özdamar adlı vatandaşların seralarına zarar veren hortumda ürünler de zarar gördü. Durali Aydın, “Bugün seralarımdaki patlıcanları toplayacaktık. Ancak yıkılan serayı onarıyoruz. Bu serayı 7 Bin TL’ye kiraladım. Hiç ödeme yapmadım. Ödeme günü de geldi. Ayrıca düğün yaptım. Çok borcum var. Çok zor duruma düştüm" derken, Kumluca ilçesi Salur Mahallesi’nde serası zarar gören İsmet Topalşahin de, "Bir anda hortum geldi ve seralarımızı yıktı. Sera yaptığım arazileri kiralamıştım. Borcunu ödemedim. Geçimimi bu seralardan sağlıyordum. Şimdi ben ne yapacağım?" diye sordu.
”SERALAR BİZİM HERŞEYİMİZDİ”
Serpil Kocakuş isimli vatandaş ise, “Liseyi bitiren çocuğum var. Üniversite sınavına hazırlanıyorduk. Allah nasip ederse sınava girecektik. Şimdi böyle oldu. Seralar bizim her şeyimizdi” dedi.