Adana’da, dört yıl önce bir operasyon sırasında başından yaralandıktan sonra dün evinde beylik tabancasıyla intihar eden komiserin cenazesi adli tıp kurumu morgundan gözyaşları içinde alındı.
Edinilen bilgiye göre, komiser Zeki Miraç Fındıklı, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amiri görevindeyken 7 Ağustos 2011 günü aranan şahıslara yönelik şafak vakti operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında aranan şahsın biri Fındıklı’nın başına kaya parçası ile vurarak ağır yaralanmasına neden oldu. Fındıklı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde aylarca tedavi gördükten sonra sağlığına kavuştu. Görevinin başına dönen Fındıklı, psikolojisi bozulduğu için bu görevden eğitim şube müdürlüğüne verildi.
"SECCADE ÜZERİNDE KALBİNE SIKTI"
Yaklaşık iki yıl eğitim şube müdürlüğünde görev yapan Fındıklı, girdiği bunalımdan çıkamadı. Sabah eşi 5 yaşındaki kızını okula götürdüğü sırada komiser, "ölümümden kimse sorumlu değil, eşim seni çok seviyorum kızıma çok iyi bak, kardeşlerim sizi çok seviyorum anneme iyi bakın" ifadelerinin yer aldığı veda notu yazdı. Sonra namaz kılan Fındıklı seccadenin üzerinde beylik tabancasıyla önce diz kapağına bir el ateş edip daha sonra da kalbine sıkarak intihar etti. Bu arada eşi Fındıklı’yı aradı ancak bir türlü ulaşamadı. Eğitim şube müdürlüğünü de arayan eşi görevliler hala gelmediğini söyleyince eve geldi. Zili çaldı ancak Fındıklı kapıyı açmayınca kendi anahtarı ile kapıyı açtığında Fındıklı’yı yerde kanlar içinde gördü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Fındıklı’nın hayatını kaybettiğini söyleyince eşi sinir krizine girdi. Yapılan incelemenin ardından Fındıklı’nın cenazesi adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.
Fındıklı’nın cenazesi yapılan otopsinin ardından Türk bayrağına sarılı tabutla morgdan meslektaşları tarafından çıkarıldı. Bu sırada Fındıklı’nın kız kardeşi ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Onu polisler ve akrabaları tabutun üzerinden güçlükle alabildi.
Bu arada Fındıklı’nın eşi de, Paşam diyerek ağlayıp sinir krizi geçirdi. Anne Hatice Fındıklı da oğlunun tabutunu görünce gözyaşlarına boğuldu. Anneyi polisler güçlükle ayakta tutabildi. Fındıklı’nın naaşı cenaze aracına konarak memleketi Malatya’ya gönderildi.