İzmir polisi, Doğu ve Güney Doğu illerinden kente getirilen piyasa değeri bir milyon 173 bin lira olan gümrük kaçağı 20 bin karton sigara ele geçirdi, olayla ilgili 6 kişiyi de yakaladı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde sigara kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; Doğu ve Güneydoğu illerinden yüklü miktarda gümrük kaçağı sigaranın İzmir’e getirileceği ve piyasaya sürüleceğini tespit etti. Plakası belirlenen kamyonet, Gaziemir Çamlık Caddesi üzerinde durduruldu. Araçta yapılan aramada 4 bin karton (40 bin paket) halinde sigara ele geçirilirken kamyonet şoförü S.T. yakalandı. Adliyeye gönderilen S.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
DEPOYA BASKIN
Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Kaçakçılığı Büro Amirliği ekipleri, yine Doğu ve Güneydoğu illerinden yüklü miktarda kaçak sigaranın Bayraklı ilçesinde bir depoya getirileceği ve buradan piyasaya sürüleceği bilgisine ulaştı. Depoya baskın yapan polis, piyasa değeri 903 bin lira olan 15 bin 50 karton (150 bin 500 paket) kaçak sigara ele geçirdi, olayla ilgili C.Ö., A.D. ve A.K isimli şahısları yakaladı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen C.Ö. ve A.K. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, A.D. tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
KAMYONETTE KAÇAK SİGARA ÇIKTI
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka Anadolu Caddesi üzerinde şüphelendiği bir kamyoneti durdurdu. Kamyonette yapılan aramada değeri 30 bin lira olan gümrük kaçağı 500 karton (5 bin paket) sigara ele geçirildi. Araçta, daha önce sigara kaçakçılığı olaylarına karışmış G.T. ve E.T. yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlıdan biri serbest bırakılırken, E.T. isimli şüpheli, ’Kasten adam öldürme’ suçundan arandığı tespit edilerek tutuklandı.