Kağıthane’de bir arsada başlanan temel açma çalışması nedeniyle yapılan istinat duvarı sabah saatlerinde yoğun yağmur nedeniyle çöktü. Çökme sonucu 3 katlı bir binanın temelinde bulunan toprağın bir kısmı kayarken, bir gecekondunun bahçesinde bazı bölümler çöktü.
Olay, sabah 07.00 sıralarında Kağıthane Hürriyet Mahallesi Büklüm Sokak’ta bulunan bir arsada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde temel açma çalışması için yapılan istinat duvarı yoğun yağmurun etkisiyle çöktü. Çökmenin sonucunda arsanın üst tarafında bulunan 3 katlı bir binanın altındaki toprağın bir kısmı kaydı. Binanın yakınında bulunan bir gecekondunun ise bahçesinin bazı bölümleri çöktü. Kayma meydana gelen binalarda yaşayan vatandaşlar çökme ihtimaline karşı binayı boşalttı. Öte yandan, olay sonrası arsaya gelen iş makineleri, binanın yıkılma ihtimalin karşın temeline toprak koyarak önlem aldı. Çalışmalar sırasında toprak kaymasının sürdüğü gözlenirken, bir evin çitlerinin düştüğü, bazı ağaçların ise kökünden söküldüğü görüldü.
Toprak kaymasını gören bazı vatandaşlar, "Sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle kalktık. Temel çalışma için istinat duvarı yapılmıştı. Yağmur yoğun olunca çöktü, ölen ya da yaralanan olmadı" dedi.
Çevre binalarda yaşayan vatandaşların endişeyle izlediği çalışmalar sürüyor.