Rusya, Azerbaycan ve Doğu Türkistan’dan gelerek, Türkiye üzerinden IŞİD saflarına katılmak için Kilis’ten Suriye’ye geçmeye çalışan 6 kadın, 4 erkek ve 8 çocuk olmak üzere 18 kişi yakalanarak, sınır dışı edilmek üzere Batman’a getirildi.
Edinilen bilgiye göre, Kilis’ten, terör örgütü IŞİD saflarına katılmak üzere Suriye’ye geçmeye çalışan bir grup sınırda görev yapan jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Yakalanan grup içerisinde 6 kadın, 4 erkek ve 8 çocuk olmak üzere 18 kişi gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmesi için emniyet müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yakalananların Rusya, Azerbaycan ve Doğu Türkistan vatandaşı olduğu belirtildi.
IŞİD ÜYESİ OLAN KOCALARININ YANLARINA GİDERKEN YAKALANDILAR
Yakalanarak sınır dışı edilmek üzere emniyet müdürlüğü ekiplerine teslim edilen 6 kadının kocasının terör örgütü IŞİD üyesi olduğu ve kocalarının yanlarına gitmek için kaçak yollarla sınırı geçmeye çalıştıkları öğrenildi. 8 çocuğun ise yakalanan kadınlarla beraber olduğu bildirildi. Kilis’te yakalanan 18 kişi, Kilis Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bindirildikleri bir minibüs ile sınır dışı edilmek üzere Batman Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne getirildi. Önce Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirilen yabancıların bir süre burada bekletildikten sonra sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi’ne teslim edileceği belirtildi. Batman’a getirilen yabancıların kimlikleri ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.